FRMF komt met statement over Renard

Kodjia: “Wij zijn de kampioenen van Afrika”
woensdag, 12 oktober 2016, 17:29
Benatia keert terug op trainingsveld Juventus
donderdag, 13 oktober 2016, 21:45
Bekijk alles

De Marokkaanse voetbalbond is met een officieel statement naar buiten gekomen over bondscoach Hervé Renard. Vanwege enkele nieuwsberichten die de afgelopen dagen zijn verschenen, waarin aan wordt gegeven dat de bondscoach van Marokko enkele aanbiedingen heeft gehad, acht de Marokkaanse voetbalbond het noodzakelijk het een en ander te verduidelijken.

Zo geeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) op diens website aan dat Renard inderdaad een aanbieding heeft gehad van de Chinese voetbalbond om bondscoach te worden van de nationale ploeg. Verder heeft de Algerijnse voetbalbond tevergeefs een poging gedaan om de onderhandelingen te starten met de Franse oefenmeester.

De Marokkaanse voetbalbond benadrukt dat Hervé Renard zijn contract bij de Marokkaanse voetbalbond respecteert en aanblijft als bondscoach van Marokko en invloed blijft hebben op de technische staf van Jong Marokko.

Verder geeft de Marokkaanse voetbalbond aan dat Renard tevreden is met zijn functie als bondscoach van Marokko en dat hij zich momenteel inspant voor de WK kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust, die aankomende maand in Marrakech gespeeld zal worden.