FRMF: Lille heeft geen medisch rapport gestuurd

Stem op de beste Marokkaanse speler van het Eredivisieseizoen 2016-2017
vrijdag, 7 april 2017, 16:43
Video – Aziz Bouhaddouz opent de score tegen Nürnberg
vrijdag, 7 april 2017, 19:53
Bekijk alles

Gisteren werd bekend dat Lille OSC juridische stappen zal nemen tegen de Marokkaanse voetbalbond, vanwege de blessure van Hamza Mendyl. De Marokkaanse linksback keerde met een gescheurde knieband terug uit de interlandperiode, wat Lille OSC de Marokkaanse voetbalbond aanrekent.

Zo zou de club uit de Ligue 1 alvorens de interlandperiode aangegeven hebben dat Mendyl niet fit genoeg is om deel te nemen aan de oefenwedstrijd tegen Burkina Faso. De Marokkaanse voetbalbond ontkent dit echter via de officiële kanalen.

“De Marokkaanse voetbalbond verzekert dat de medische staf geen enkel officieel document of bericht heeft ontvangen van Lille OSC, dat Hamza Mendyl van enige deelname aan het trainingskamp of de twee oefenwedstrijden zou moeten behoeden”, is te lezen op de website van de Marokkaanse voetbalbond.

Verder wordt aangegeven dat iedere blessure serieus wordt genomen door de medische staf en dat te allen tijde het medisch rapport van de club wordt gerespecteerd. De bond haalt enkele recente blessures aan van Younes Belhanda, Nordin Amrabat, Ismael El Haddad, Oussama Tannane en Sofiane Boufal, die daardoor de afgelopen Afrika Cup moesten missen.