FRMF rekent niet op Bakkali en El Ghazi

Video – Doelpunt Mohamed Bouldini tegen Estoril
dinsdag, 22 september 2020, 0:01
Valladolid troeft Getafe af in strijd om El Yamiq
dinsdag, 22 september 2020, 14:13
Bekijk alles

De Marokkaanse voetbalbond lijkt weinig tot geen energie te steken in Anwar El Ghazi en Zakaria Bakkali. Dat melden betrouwbare bronnen tegenover 11Lions.nl. De twee internationals zijn op een zijspoor beland bij Oranje en België en komen vanwege een aanpassing in de FIFA regelementen, in aanmerking voor een switch naar Marokko.

Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa heeft in het verleden genoeg tijd en moeite gestoken in beide spelers, zonder enig resultaat. Een tweede kans om de keuze voor het Marokkaans elftal te maken lijkt er dus niet in te zitten voor de spelers van Aston Villa en Anderlecht.

Daarentegen staat Munir El Haddadi wel op het lijstje om de switch naar Marokko te maken. De speler van Sevilla heeft namelijk aangegeven voor Marokko te willen spelen. De Marokkaanse bond ziet in dat de voormalige bestuursleden in het verleden niet genoeg moeite hebben gedaan om Munir El Haddadi binnen te halen. Verder ziet Lekjaa ook in dat El Haddadi zijn keuze voor Spanje destijds, deels gemaakt heeft onder druk van de Spaanse bond, FC Barcelona, oud-bondscoach Del Bosque en de voormalige bondscoach van Spanje U21.