Galatasaray ontbindt contract Younès Belhanda om disciplinaire redenen

Video – En-Nesiry scoort twee keer maar is uitgeschakeld in Champions League
dinsdag, 9 maart 2021, 23:05
Video – Youssef El-Arabi scoort tegen Arsenal
donderdag, 11 maart 2021, 22:27
Bekijk alles

Galatasaray heeft woensdagochtend de overeenkomst van Younès Belhanda, die nog liep tot het einde van het seizoen, verbroken, zo bevestigt Galatasaray vandaag op de clubwebsite. De ontbinding van het contract komt er op initiatief van de voorzitter, die disciplinaire redenen aanhaalt als reden voor zijn vertrek.

De Marokkaanse international werd na afgelopen wedstrijd tegen Sivasspor (gelijkspel, 2-2) geïnterviewd door BeIN Sports. De Franstalige Turkse journalist kreeg onder meer te horen : “De voorzitters van Galatasaray moeten op zoek gaan naar een oplossing. Ze weten dat wij mooi voetbal praktiseren. Ze moeten zich beter bezighouden met het veld dan met Twitter of Instagram.” Hij vervolgde : “Zelfs ons trainingsveld ziet er beter uit dan hier.” Deze ochtend heeft de club besloten om het contract van de middenvelder te ontbinden.

Younès Belhanda tekende in 2017 een vierjarig contract bij Galatasaray.  Sindsdien was hij bezig aan zijn vierde seizoen in Turkije. Hij kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe ploeg.