Geblesseerde Amallah mist aankomende interlandperiode met Marokko

Marokko stijgt op de FIFA ranking en is Algerije voorbij
donderdag, 21 oktober 2021, 10:24
Zakara Abboub neemt ontslag als bondscoach van Marokko U20
donderdag, 21 oktober 2021, 16:07
Bekijk alles

Selim Amallah zal er aankomende interlandperiode niet bij zijn. De Marokkaanse international kwam afgelopen zaterdag in actie met zijn club Standaard Luik tegen OH Leuven en moest in de rust geblesseerd afhaken. Dat meldt Standaard Luik op de clubwebsite.

Nader onderzoek heeft naar voren gebracht dat de 24-jarige middenvelder een scheur in de linkerbovenbeen heeft opgelopen. Herstel van een dergelijke blessure neemt vier a zes weken in beslag. Daardoor is met zekerheid te zeggen dat Amallah de wedstrijden in de aankomende interlandperiode tegen Soedan en Guinee zal missen.

Ondanks dat Marokko zich al voor de WK Kwalificatie play-offs heeft gekwalificeerd, is de blessure van Amallah een aderlating voor Bondscoach Vahid Halilhodzic. Op 12 oktober kwam Amallah als vervanger van de eveneens geblesseerde Barkok in het veld tegen Guinee en scoorde twee treffers. De kans is reëel dat Halilhodzic de spelmaker van Standaard Luik alsnog selecteert. Afgelopen interlandperiode prijkte de naam van de geblesseerde En-Nesyri in de selectie. De spits van Sevilla volgde echter de orders van zijn club en bleef achter in Spanje.