Geduldig Marokko zet Burkina Faso opzij

Video – Aziz Bouhaddouz scoort tegen Burkina Faso
vrijdag, 24 maart 2017, 22:38
Hervé Renard doet beroep op Hamoudan
zaterdag, 25 maart 2017, 12:11
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal wist vanavond met 2-0 te winnen van Burkina Faso. De ploeg van Hervé Renard had een moeilijke start tegen de halve finalist van de afgelopen Afrika Cup, maar naarmate de wedstrijd vorderde knokte Marokko zich tot de bovenliggende partij.

Marokko kende een moeilijke start van de wedstrijd. In de openingsminuten hadden de Atlasleeuwen moeite met het houden van balbezit. Zo speelde Burkina Faso met hoge druk. Desondanks was het Marokko die dichtbij de openingstreffer was. Faycal Fajr schoot de bal net naast het doel.

In de 35e minuut was het wel raak. Een voorzet van Nabil Dirar werd niet goed gecontroleerd door Younes Belhanda. Daardoor kwam de bal voor de voeten van Faycal Fajr. De aanvallende middenvelder van Deportivo La Coruña joeg de bal in de kruising.

In de tweede helft maakte Sofiane Boufal zijn rentree bij Marokko. De vleugelaanvaller van Southampton moest de Afrika Cup wegens een blessure missen, en maakte zijn eerste minuten in het shirt van Marokko dit kalenderjaar. In de 64e minuut breidde Marokko in de persoon van Aziz Bouhaddouz de score uit. Een voorzet van Faycal Fajr werd slim doorgetikt door Younes Belhanda. Daarmee wist hij Bouhaddouz oog in oog met de keeper te zetten. De spits van FC St. Pauli faalde niet en tekende daarmee voor de 2-0.

Na de tweede treffer van Marokko koos Hervé Renard om enkele spelers naar de kant te halen. Zo werd Bouhaddouz na zijn goal naar de kant gehaald voor Yacine Bamou en mocht FUS speler Mohamed Nahiri het stokje overnemen van Hamza Mendyl. Verder kwam Khalid Boutaïb in de ploeg voor de geblesseerde Belhanda. Ook Walid Azaro mocht minuten maken. De spits van DHJ Jadida, die aan de lopende band scoort voor het lokale elftal, mocht als invaller voor Faycal Fajr zijn debuut maken voor Marokko.

In de blessuretijd van de wedstrijd miste Khalid Boutaïb een levensgrote kans. Boufal bracht de bal voor, die door Bammou voor de inlopende Boutaïb werd gelaten. De spits van RS Strasbourg schoot hoog over.

Opstelling Marokko: Munir; Dirar, El Yamiq, Saiss, Mendyl (Nahiri); Belhanda (Boutaïb), El Ahmadi, Boussoufa; Fajr (Azaro), En-Nesyri (Boufal), Bouhaddouz (Bammou).