“Gelukkig blijven bondscoaches nooit zo lang zitten”

Acht spelers uit Europa mogen zich melden bij Marokko -19
donderdag, 6 april 2017, 14:58
Malcuit zet Marokko op de tweede plek en denkt aan Frankrijk
donderdag, 6 april 2017, 17:11
Bekijk alles

Hakim Ziyech verwacht onder bondscoach Hervé Renard niet meer in actie te komen voor Marokko. De Marokkaanse international, die onder oud-bondscoach Badou Zaki een vaste waarde was in het shirt van Marokko, komt sinds de Afrika Cup niet meer in de plannen voor van de huidige bondscoach Hervé Renard.

Tegenover de NOS geeft Hakim Ziyech aan dat het persoonlijk is. Zelfs nadat vijf aanvallers zich geblesseerd hebben afgemeld voor de Afrika Cup 2017 (Younes Belhanda, Oussama Tannane, Nordin Amrabat, Ismael El Haddad en Sofiane Boufal), kon de aanvallende middenvelder niet op een plek rekenen in de selectie van Marokko.

Sinds eind vorig jaar liggen Hakim Ziyech en bondscoach Hervé Renard elkaar niet meer. De Fransman verweet Ziyech zich niet optimaal in te zetten tijdens de trainingen. De afmelding van Ziyech wegens een blessure voor de WK kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust, werd de Ajacied ook niet in dank afgenomen door de bondscoach van Marokko.

Ziyech verwacht ook niet te worden opgeroepen voor de interland die Marokko volgende maand tegen Oranje speelt. De Ajacied maakt zich geen zorgen over zijn interlandcarrière. “Gelukkig blijven bondscoaches nooit zo lang zitten”, geeft de 24-jarige Ziyech aan tegenover de NOS.