Gesprek met bondscoach België verandert niets aan keuze Khammas

Achraf Hakimi gekozen tot talent van het jaar #CAFAWARDS
dinsdag, 8 januari 2019, 21:37
Video: Facetime-sessie Soufiane Touzani en Hakim Ziyech
woensdag, 9 januari 2019, 9:16
Bekijk alles

Eén van de spelers van het Marokkaanse Olympische elftal is Amine Khammas. De linksback van Racing Genk werd eerder dit seizoen verhuurd aan FC Den Bosch. In gesprek met ELFvoetbal, laat de Marokkaanse international weten dat er eerder ook contact was met de bondscoach van het Belgische elftal.

“Vorig jaar hoorde ik voor het eerst weer iets uit Brussel”, vertelt Khammas. “Ik antwoordde dat ik geen interesse had. Na een telefoontje werden we uitgenodigd om persoonlijk te praten met bondscoach Roberto Martinez. Dat hebben we gedaan, maar dat heeft mijn keuze niet veranderd. De nationale bond van België zag me jarenlang niet staan. Dat hadden ze zich eerder kunnen beseffen”, aldus de 19-jarige verdediger.

De reden waarom Khammas toch voor Marokko koos en niet voor Belgie is duidelijk: “De reden is niet moeilijk uit te leggen. Na die twee wedstrijden voor België U17 hoorde ik niets meer van de nationale voetbalbond. Marokko nodigde me daarna wel uit. Daar toonden de bondscoaches wel het vertrouwen”, aldus Khammas

Amine Khammas werd één keer uitgenodigd voor het A-elftal van Marokko. Hervé Renard riep de vleugelverdediger op voor de WK kwalificatiewedstrijd tegenMali (6-0 winst), voornamelijk om de sfeer te proeven. Daar was Khammas over te spreken: “De sfeer binnen de nationale ploeg van Marokko is goed. Niemand voelt zich groter dan de rest. Met jongens als Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech kan ik het goed vinden. Ziyech is de held van Marokko. Dat merk je in alle opzichten. Hij is echt geweldig op het veld. De trots van het land”, zo sloot Khammas af.