‘Gesprek met Xavi lijkt Ezzalzouli bij FC Barcelona te houden’

Benoun, Chibi en Rahimi alsnog opgeroepen voor de Afrika Cup
maandag, 27 december 2021, 14:41
“Ik reken erop dat Ezzalzouli zich na 3 januari meldt”
woensdag, 29 december 2021, 9:18
Bekijk alles

De kans dat Abdessamad Ezzalzouli zich gaat melden bij het Marokkaans elftal om deel te nemen aan de Afrika Cup in Kameroen lijkt met de dag kleiner te worden. De 20-jarige aanvaller van FC Barcelona gaf zijn jawoord aan bondscoach Vahid Halilhodzic, maar na een gesprek met FC Barcelona trainer Xavi lijkt hij daarop teruggekomen te zijn.

Dat meldt het goed geïnformeerde Spaanse sportmedium AS. Nadat Vahid Halilhodzic de selectie afgelopen donderdag bekend heeft gemaakt, vertelde de Bosnische bondscoach van Marokko dat hij meerdere gesprekken heeft gevoerd met Ezzalzouli. De vleugelaanvaller heeft volgens de bondscoach positief gereageerd op zijn oproep.

Daar lijkt Ezzalzouli, in Spanje bekend als Ez Abde, na een goed gesprek met FC Barcelona trainer Xavi op teruggekomen te zijn. De in Béni-Mellal geboren aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van Hércules CF, zou volgens AS na het gesprek met Xavi volledig overtuigd zijn van het belang om bij FC Barcelona te blijven.

Europese clubs hebben de mogelijkheid om de spelers in ieder geval tot 3 januari 2022 te behouden. Tot die tijd zal Ezzalzouli zich niet melden bij Marokko. Het zou zomaar kunnen dat de Marokkaanse bond met het alsnog oproepen van Soufiane Rahimi, geanticipeerd heeft op dit scenario.