Guinee -17 schakelt Marokko -17 uit na strafschoppen

Uitgevallen Tannane met assist belangrijk voor winnend Saint-Étienne
zondag, 21 augustus 2016, 20:16
Veel verrassingen in definitieve selectie Marokko
maandag, 22 augustus 2016, 15:03
Bekijk alles

Uitschakeling begint langzamerhand een gewoonte te worden in het Marokkaans jeugdvoetbal. Nadat Marokko -20 zich eerder niet wist te kwalificeren voor de Afrika-Cup -20, was het vandaag de beurt aan Marokko -17.

Marokko -17, die eerder in Guinee met 1-1 gelijk speelde, moest het vandaag in El Jadida opnieuw opnemen tegen Guinee. De eerste helft kende weinig kansen voor beide ploegen, al had Guinee het betere van het spel. In de 43e minuut was het toch raak voor Marokko -17, door een prachtig doelpunt van Abdelwahed Wahib.

In de tweede helft was het alles of niets voor Guinee. Zo kreeg Guinee enkele grote kansen om de 1-1 te maken, maar Kernane stond goed te keepen. Uiteindelijk was het toch raak voor Guinee, na een miscommunicatie in de verdediging van Marokko. De aanvaller van Guinee -17 kon alleen op de keeper af en faalde oog in oog niet met Kernane.

Marokko kreeg daarna enkele kleine kansen, maar het mocht niet baten. Nadat de 90 minuten vol waren, ging men gelijk over tot het nemen van strafschoppen. Omdat Marokko drie keer miste vanaf elf meter en Guinee wel de strafschoppen wist te benutten, was de uitschakeling een feit voor Marokko.