Hadji : ‘De trainer bepaalt’

Benatia en Ziyech genomineerd voor Afrikaanse voetballer van het jaar
zaterdag, 15 oktober 2016, 23:51
Munir haalt opgelucht adem: “Blessure valt mee”
dinsdag, 18 oktober 2016, 15:38
Bekijk alles

In een kort gesprek met Chouf TV, liet Mustapha Hadji het één en ander kwijt over het verloop van WK kwalificatie en de verbazing van de Marokkaanse voetbalfans, over het ontbreken van Hakim Ziyech in het elftal dat het opnam tegen Gabon.

Zo weet de assistent van bondscoach Hervé Renard dat kwalificeren voor het WK geen makkelijke opgave zal zijn, met tegenstanders zoals Ivoorkust, Gabon en Mali: “Kwalificeren voor het WK zal lastig zijn, omdat we in een poule zitten met ploegen die in potentie sterk zijn. De aankomende wedstrijd zal een belangrijke wedstrijd zijn, die we zullen moeten winnen. Winst zet ons op juiste goede koers richting het WK”

Een speler die sinds het begin van het seizoen in een uitstekende vorm verkeert, maar ontbrak in het elftal van Marokko tegen Gabon was Hakim Ziyech. De supporters van de nationale ploeg hoopten op Ziyech, maar Hervé Renard koos voor andere opties. Mustapha Hadji weet dat iedereen zijn kans zal krijgen bij Marokko: “De trainer bepaalt wie er speelt. Hakim Ziyech moet altijd alles geven. Het nationaal elftal bestaat niet uit één, twee of drie spelers. Het is een collectief waar alle spelers deel van uitmaken. Wie speelt moet alles geven en spelen met het hart”, geeft de oud-international aan.

“De trainer maakt de keuzes en uiteindelijk zal iedereen zijn kans krijgen.” Vervolgt Mustapha Hadji. “Indien iemand normaal gesproken niet aan spelen toekomt, zal deze paraat moeten staan wanneer hij nodig zal zijn.”