“Hadji vertelde mij dat ik in Europa moet gaan spelen”

Naybet: “Marokko maakt kans op de tweede ronde”
zaterdag, 5 mei 2018, 13:22
Video: Salaheddine op pad met het nieuwe WK shirt van Marokko
zaterdag, 5 mei 2018, 16:35
Bekijk alles

Abderrazak Hamdallah baalt tot op de dag van vandaag dat hij geen aanspraak maakt op een plek in het Marokkaans elftal. De aanvaller van de Qatarese club Al Rayyan sprak met Elbotola over het Marokkaans elftal.

“Ik doe mijn best op het veld. Probeer zoveel mogelijk te scoren en assists te geven, om zo opgeroepen te worden voor het Marokkaans elftal”, vertelt Hamdallah. “De bondscoach zegt dat hij spelers uit deze regio niet zal selecteren, maar toch selecteert hij één speler die in het Midden-Oosten speelt.”

Desondanks respecteert Hamdallah de keuze van Hervé Renard: “Aan de andere kant is het zijn keuze en is hij daar verantwoordelijk voor. We zullen zijn keuzes hoe dan ook moeten respecteren. Het is aan mij om hard te blijven werken om terug te keren bij de nationale ploeg”

Hamdallah heeft in de laatste twee jaar één keer contact gehad met het Marokkaans elftal: “Na het ontslag van Zaki heb ik één keer contact gehad met de technische staf van Marokko. Recent sprak Mustapha Hadji met iemand en werd de telefoon aan mij doorgegeven. Hadji vertelde mij dat ik in Europa moet gaan spelen om in aanmerking te komen voor een plek bij het Marokkaans elftal”.

Hamdallah is het niet helemaal eens met het advies van Hadji: “Het is niet makkelijk om ieder seizoen hoog in de topscorerslijst te komen. Het zegt wel iets over mijn instelling en harde werken. Verder is het voor het eerst dat ik zoveel assists heb gegeven. Veertien om precies te zijn. Dat geeft aan dat ik mij verder ontwikkel. Maar hoe dan ook moeten we aan het einde van de rit de keuzes van de bondscoach respecteren”.

Of een speler uit Europa voorgetrokken wordt? Hamdallah heeft zo zijn twijfels. Volgens de oud-spits van OCS Safi mag een speler uit de Marokkaanse competitie blijven dromen van een vaste plek in het elftal: “Een speler uit de Marokkaanse competitie mag dromen van een vaste plek in het elftal op het WK. De kans zit er in dat ze meegaan naar het WK, maar ik denk niet dat ze daadwerkelijk een rol van betekenis zullen spelen. Zelfs voor een speler uit Marokko, die de overstap maakt naar Europa, is het lastig om een vaste plek binnen het elftal te krijgen. Spelers die opgeleid zijn in Europa maken momenteel de dienst uit. Voor ons (van oorsprong lokale spelers) is het lastig. Dat hebben we gezien tijdens de Afrika Cup, laat staan op het WK”.

Hamdallah is hoe dan ook blij dat Marokko naar het WK gaat. De wedstrijd tegen Ivoorkust leverde de spits zowel stress als blijdschap op: “De WK kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust heb ik op de televisie bekeken. Maar iedere international hoopt natuurlijk op het veld te staan. Ik ben een speler die er moeite mee heeft om buiten een selectie te zitten. Daarom heb ik die wedstrijd met enorm veel stress bekeken. Maar gelukkig hebben we die wedstrijd gewonnen en heeft blijdschap uiteindelijk de overhand gehad”, aldus Hamdallah.