Harit : “Ik hoop dat ik erbij ben tegen Gabon”

Video – Twee heerlijke treffers van Amine Bassi tegen Valenciennes FC
zondag, 10 september 2017, 22:51
ADO laat Haddachi vertrekken naar Chabab Rif
woensdag, 13 september 2017, 11:38
Bekijk alles

Amine Harit lichtte vorige week al een tip van de sluier op aangaande zijn interlandcarrière. De speler van Schalke 04 plaatste een afbeelding van een rode leeuw op social media. Vanavond bevestigde Harit, waar de Marokkaanse fans al vanuit gingen, zijn keuze voor Marokko.

“Ik denk dat de meerderheid al wist wat ik bedoelde met mijn post op Instagram. Ik heb eindelijk gekozen voor Marokko” gaf Amine Harit aan in een verklarende video op Facebook. “Deze keuze heb ik niet in de afgelopen twee weken gemaakt, maar anderhalf jaar geleden al. Het was zeker geen gemakkelijke keuze. Bij deze wil ik ook de Franse bond bedanken. Wat ze voor mij hebben betekend was gewoon fantastisch”, liet Harit weten.

“Mijn ouders zijn Marokkaans. Mijn vrienden en familieleden wonen ook in Marokko”, verklaart Harit zijn keuze voor de Leeuwen van de Atlas. “Sinds jongs af aan ga ik vanwege mijn familie naar Marokko. Daarmee blijkt hoe belangrijk familie is. Het is belangrijk voor mij om ze te vertegenwoordigen”, licht Harit toe. “Het was één van de moeilijkste keuzes die ik sinds het begin van mijn carrière als voetballer heb moeten maken. Ik hoop dat ik erbij ben tegen Gabon”, sloot voormalige jeugdinternational van Frankrijk af.