“Harit zal zeer belangrijk zijn op het WK”

WK2018 : Foto’s middagtraining
woensdag, 30 mei 2018, 21:32
Video: Geloven de Marokkanen nog in een eventuele WK2026 kandidatuur?
donderdag, 31 mei 2018, 8:58
Bekijk alles

In aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Oekraïne, sprak bondscoach Hervé Renard vanmiddag de pers toe. Tijdens de persconferentie gaf Renard aan dat er verschillende systemen getest zullen worden gedurende de aankomende drie oefenwedstrijden. 

“De drie oefenwedstrijden zullen drie verschillende tests zijn voor ons”, vertelt Renard. “We zullen verschillende spelsystemen hanteren en er zullen verschillende spelers spelen”, voegt de bondscoach van Marokko er aan toe. 

Achraf Hakimi sloot zich later aan bij de ploeg, en zit morgen waarschijnlijk niet bij de selectie. Maar de rechtsback van Real Madrid is niet de enige die niet in actie komt:” Hakimi zal zal bijvoorbeeld vanwege de CL verplichtingen niet spelen en Dirar ontbreekt omdat hij nog aan zijn fitheid moet werken.”

Hervé Renard is trots op Hakimi en op zijn landgenoot Zidane: “Ik ben heel blij voor Zidane vanwege het pakken van de derde Champions League. Hij is en blijft en goede speler en trainer. Achraf is de trots van alle Marokkanen. Ik feliciteer de spelers van Real Madrid met de winst. Maar binnen enkele dagen zullen we veel van die spelers terugvinden dus veel feliciteren zal ik niet doen. We zullen tegen al die spelers moeten strijden, we moeten er klaar voor zijn!”, legt Renard uit. 

Hervé Renard realiseert zich dat Marokko kracht haalt uit de aanwezige supporters. “De steun van alle Marokkanen gaat zeer belangrijk zijn voor de hele groep. Ik hoop dat er morgen net zoveel supporters aanwezig zullen zijn zoals in Turijn. De wedstrijd van morgen is een gelegenheid voor mij om veel dingen uit te proberen op het veld.”

“Naast Achraf wil ik ook Harit feliciteren voor zijn individuele Bundesliga prijs. Hij is opeens in het Marokkaanse elftal terecht gekomen en respecteert alle spelers. Hij is iemand met veel talent. Ik wil dit ook nog aangeven: Hij zal zeer belangrijk zijn op dit WK”, vervolgt Hervé Renard. 

“We moeten weten dat we het op het WK heel lastig zullen krijgen. En als we daar niet klaar voor zijn, dan hebben we daar niks te zoeken. We moeten er klaar voor zijn. Ik heb gisteren de hele match gekeken van Iran tegen Turkije met de hele technische staf. Het was enkel maar een wedstrijd om zich klaar te maken, dus jullie kunnen een compleet andere team verwachten van Iran op het WK”, aldus Renard.