Harroui: “Er is ooit wel contact geweest met de Marokkaanse bond”

Halilhodžić: “Ik ben er nog niet uit wie de aanvoerder wordt”
woensdag, 27 november 2019, 19:12
Vahid: “Ik ben hier niet om mensen te plezieren”
zaterdag, 30 november 2019, 13:15
Bekijk alles

De in Leiden geboren Abdoulrahmane Harroui, speelt dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau. In gesprek met 11lions.nl, laat de Marokkaanse speler van Sparta Rotterdam zich uit over zijn eerste seizoen in de Eredivisie.

Op de vraag over zijn eerste seizoen in de Eredivisie laat Harroui weten: “Het gaat goed in de Eredivisie, een leuke competitie met veel weerstand. Dat is dus alleen maar goed”.

Iemand die veel invloed heeft op Harroui is de trainer Henk Fraser, onder Fraser is de aanvaller een vaste waarde: “De trainer praat veel met me, hij zegt wat beter kan en wat ik goed doe en dan probeer ik dat te vertalen in de wedstrijden en tot nu toe gaat het goed Alhamdolilah”, laat Harroui weten aan 11lions.nl

Bij Sparta Rotterdam is Harroui niet de enige Marokkaan zo kent de club verschillende Marokkaanse spelers, zoals Mohammed Rayhi, Adil Auassar, Karim Loukili en Youssef El Kachati. Harroui houdt daar een goed gevoel aan over: “Om met veel Marokkanen te spelen geeft een goed gevoel. Ze hangen hetzelfde religie en levenswijze aan en je kunt meestal ook over dezelfde dingen praten”, vertelt Harroui.

De Kasteelheren wisten vorig jaar te promoveren, Harroui heeft dit seizoen maar één doel: ” Met Sparta Rotterdam wil ik dit seizoen om lijfsbehoud spelen, en mezelf ontwikkelen en misschien later een stap hogerop maken”.

Tot op heden kwam Abdou Harroui alleen uit voor Jong Oranje, maar dat wil niet zeggen dat daarmee zijn definitieve keuze is gemaakt. “Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt voor Marokko of Nederland. Op dit moment speel ik voor Jong Oranje en voel me daar prima bij”, laat Harroui weten.

Anno 2019 heerst er in Nederland een hevige discussie over Marokkaanse spelers die op het punt staan een keuze te maken tussen Nederland en Marokko. De 21-jarige Harroui is het daar niet mee eens: “Die discussie blijft altijd bestaan. Ik vind gewoon dat ze ieder speler de tijd en ruimte moeten geven om de juiste keuze te maken”.

Op de vraag of de Marokkaanse voetbalbond contact heeft gehad met Harroui, geeft de Spartaan het volgende antwoord: “Ja die er is wel geweest, maar dat is wel een tijdje geleden”.