Hefti: “Beslissing gaat nooit ten koste van de gezondheid van een speler”

Dokter Hifti bevestigd fitheid Dirar en Da Costa en reageert op de FIFA
dinsdag, 19 juni 2018, 1:01
Hamid Ahaddad verruilt DHJ Jadida voor Al-Zamalek
dinsdag, 19 juni 2018, 10:35
Bekijk alles

In een video die gisteravond door de Marokkaanse voetbalbond naar buiten is gebracht, sprak Abderrazak Hefti voornamelijk over Nordin Amrabat. Volgens de arts van het Marokkaans elftal zijn Nabil Dirar en Marouane da Costa fit voor de confrontatie tegen Portugal aanstaande woensdag. De beslissing of Nordin Amrabat gaat spelen tegen de Portugezen, zal vandaag worden genomen.

Hefti reageert eveneens over de brief die de Marokkaanse voetbalbond heeft ontvangen van de FIFA, over de behandeling van de geblesseerde Nordin Amrabat. De arts weet zich van geen kwaad bewust: “Wij hebben een brief ontvangen van de FIFA. Daarin staat aangegeven dat we ons niet zouden hebben gehouden aan wat besproken is tijdens het congres in Sochi. Maar wij hebben ieder besproken punt gerespecteerd.”

“Ik heb het recht om de speler tijdens een blessure drie minuten te behandelen”, vervolgt Hefti. “In die drie minuten heb ik eveneens het recht om met de scheidsrechter te communiceren over een eventuele terugkeer van de speler”, aldus de arts in dienst van de Marokkaanse voetbalbond.

Abderrazak Hefti vindt de commotie uiterst opvallend, terwijl hij het protocol volgde en in contact was met een collega die de beelden realtime bekeek: “Toen ik Nordin behandelde, bevond hij zich al buiten het veld. Ik heb hem hem vijf vragen gesteld en hij wist maar antwoord op één vraag. Ik heb eveneens van mijn collega, die de beelden heeft gezien, realtime doorgekregen dat hij met het hoofd is gebotst. Alles wees er direct op dat het een hersenschudding betrof”, vertelt Hefti.

Nordin Amrabat lijkt eerder hersteld dan eerder aangegeven, maar volgens Hefti ligt het bij iedereen anders: “Momenteel gaat het goed met Amrabat. We hebben allemaal gezien dat hij stap voor stap de groepstraining weer heeft hervat. In een eerdere verklaring gaf ik aan dat hij minimaal één week moest rusten, want bij een hersenschudding is dat standaard het geval. Maar in dit geval is de speler met de wil van Allah eerder hersteld en wil hij zelf ook graag weer aan de bak”, legt Hefti uit.

“Morgen (dinsdag 19 juni) zullen wij beslissen of hij gaat spelen”, voegt Hefti er aan toe. “We zullen nooit een beslissing nemen die ten koste gaat van de gezondheid van een speler. De gezondheid van een speler staat op één en daar staat geen enkele prijs tegenover”, sluit Hefti af.