Hervé Renard haalt hard uit naar Mohcine Moutaouali

Geen veranderingen op de FIFA-Ranking voor Marokko
donderdag, 15 maart 2018, 11:05
Moutouali: “Mijn woorden over de bondscoach zijn verdraaid”
vrijdag, 16 maart 2018, 8:31
Bekijk alles

Lille's French head coach Herve Renard looks on during the French L1 football match Lille versus Bastia on November 7 2015, at Lille Grand Stade Pierre Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq. AFP PHOTO / DENIS CHARLET

Bondscoach Hervé Renard heeft via zijn officiele Social Media kanalen gereageerd op de uitspraken van Mohcine Moutaouali. De middenvelder van Al Rayyan heeft in gesprek met het Qatarese medium Al Watan enkele opmerkelijke uitspraken gedaan.

Op de vraag of Moutaouali zichzelf binnen afzienbare tijd bij het Marokkaans elftal zou zien, gaf de middenvelder een negatief antwoord: “Ik denk dat ik eerst een zaakwaarnemer moet hebben die bevriend is met de bondscoach van Marokko. Of die moet hem eerst een zak geld geven voordat ik erbij mag. Ik vind het schandalig dat bijvoorbeeld El Arabi en Hamdallah niet opgeroepen worden, terwijl ze iedere week uitblinken”

Hervé Renard spreekt de aantijgingen van Moutaouali met klem tegen: “Ik ben nu tien jaar actief in Afrika en geen enkele speler kan beweren geselecteerd te zijn zonder dat ik daar zelf verantwoordelijk voor was. Corruptie maakt geen deel uit van dagelijkse gebruiken. Mijn integriteit zal mij volgen tot het einde van mijn carrière, ongeacht de gevolgen.”

“Soms reageren spelers, of hun omgeving, onder invloed van emotie, frustratie of zelfs wrok op deze manier uit. Maar indien de woorden van Mohcine Moutaouali worden opgepikt door de Marokkaanse media, dan kunnen deze uitspraken mijn carrière schaden. Bovendien tast het artikel niet alleen maar integriteit aan, maar zal dit ook effect hebben op de spelers die ik heb geselecteerd.”

“Normaal gesproken laat ik dit soort berichten gaan, maar ik vind dat ik mijzelf hierover moet uitspreken. Eveneens behoud ik mij het recht om de auteur van het stuk aan te klagen”, aldus de bondscoach van Marokko.