“Het hele land zou blij zijn”

Video – El Kaddouri scoort op schitterende wijze met buitenkantje voet
zaterdag, 8 april 2017, 15:28
Video: Doelpunt Mimoun Mahi
zaterdag, 8 april 2017, 21:03
Bekijk alles

Het is een tijd geleden dat Marokko zich voor het laatst heeft gekwalificeerd voor het WK voetbal. De Leeuwen van de Atlas wapperden in 1998 voor het laatst met de Marokkaanse vlag op het mondiaal eindtoernooi.

In gesprek met FIFA.com spreekt Nordin Amrabat over het WK in 1998. “Ik herinner mij de wedstrijd nog tegen Schotland (3-0 winst Marokko). Iedereen genoot en en was enthousiast”, geeft de speler van Watford aan.

Voor Nordin Amrabat was Mustapha Hadji zijn favoriete speler: “Hij is nu onze assistent coach bij Marokko, een fantastische vent. In het begin was het best wel bijzonder, maar nu is hij gewoon iemand van ons”.

Over het bereiken van het WK in Rusland gaf Amrabat aan: “Het Afrikaanse voetbal is altijd anders en de tegenstanders zijn altijd sterk. Op dit moment zijn er ook veel buitenlandse coaches actief in Afrika. Het is moeilijk om van die landen te winnen, maar we hebben een goede groep en coach. Hopelijk kunnen we ons kwalificeren voor het WK”.

“Iedereen in het land zou blij zou zijn als het Marokkaanse elftal zich kwalificeert voor het WK”, vervolgt Amrabat. “Hopelijk komt deze droom ook uit”, sluit de Marokkaanse international af