“Het is een apart gevoel. Alsof hij zo weer kan aansluiten”

Wydad mist vaste waarde in ’thuisfinale’ tegen Al Ahly
maandag, 30 oktober 2017, 11:27
Harit : “Iedereen moet 11 november alles geven wat hij in zich heeft”
maandag, 30 oktober 2017, 14:21
Bekijk alles

Ajax-speler Hakim Ziyech had aan het begin van het seizoen veel verdriet na het slechte nieuws rondom Abdelhak Nouri, zo blijkt uit een interview dat vandaag in De Volkskrant is verschenen.

Ziyech gaf tegenover de Volkskrant aan nog vaak langs de familie van Abdelhak Nouri te gaan: “De eerste maand had ik nergens zin in. Niet in praten, niet in trainen, niet in wedstrijden”, vertelt de Ajacied in een openhartig gesprek. “Dan loop je achterstand op. De hele groep heeft het zwaar gehad. Mensen beseffen die impact niet, onderschatten het. Het is ook moeilijk voor te stellen. Maar die familie is zó sterk, joh echt niet normaal. Als ik zie hoeveel kracht zij uitstralen, dan denk ik: waar maar je je nog druk om, Hakim?”

“Ik heb zware dingen meegemaakt”, vervolgt Hakim. “Toen mij vader overleed, zat er een soort woede in me. Een gevoel van onrecht waarom mij dat overkwam. Dat heb ik achter me kunnen laten door de kracht van de familie Nouri”.

Over dit seizoen heeft Ajax maar één doel: “En dat is het 34e kampioenschap. Voor Abdelhak Nouri, die speelde met nummer 34. We dragen hem als team altijd bij ons, zijn kleren en schoenen hangen nog steeds in onze kleedkamer. Alsof hij zo weer kan aansluiten. Ik zit daarnaast. Het is een apart gevoel, niet te beschrijven. Soms word je down, vooral in het begin. Dan win je, kom je in de kleedkamer, zie je dat lege plekkie en denk je: waarom ben ik blij? Maar het lukt steeds beter positief te blijven.”