“Het is jammer dat de bondscoach mij nu niet nodig heeft”

Beelden: Aankomst Marokkaans elftal in Rabat
maandag, 13 november 2017, 10:41
“Ik zou zeker een versterking zijn”
dinsdag, 14 november 2017, 10:15
Bekijk alles

Yassin Ayoub kwam in het verleden voor haast iedere jeugdelftal voor Oranje uit, maar een uitverkiezing voor het Nederlands elftal bleef uit. Nadat bondscoach Hervé Renard Ayoub uitnodigde voor de oefeninterland tegen Oranje en de Afrika Cup kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen, koos de middenvelder van FC Utrecht voor Marokko.

Sindsdien heeft Ayoub geen oproep meer ontvangen van bondscoach Hervé Renard en een kans bij Oranje heeft de 23-jarige middenvelder ook niet gehad. “Het is jammer dat Nederland, waar ik altijd voor speelde als jeugdinternational, mij de laatste tijd links laat liggen. Het is ook jammer dat de Marokkaanse bondscoach mij nu niet nodig heeft”, laat Ayoub weten in het Algemeen Dagblad.

“Natuurlijk hoop ik dat Renard zijn oog op mij laat vallen”, vervolgt Ayoub. “Wie wil nou niet op een WK spelen? De kans om je te meten met alle grote sterren laat niemand lopen. Ik zie wel wat er de komende maanden gebeurt, reken me niet rijk”. Yassin Ayoub kan overigens alleen voor Marokko uitkomen. Op 7 juni j.l. heeft de Marokkaanse bond naar buiten gebracht dat Ayoub officieel is geswitched en alleen in actie mag komen voor Marokko.