“Het Marokkaanse elftal is een schip zonder doel en kapitein”

Video – Medi1tv : “Een team zonder chemie”
woensdag, 9 juni 2021, 17:24
Video – Atlas Leeuwinnen winnen met 3-0 van Mali
donderdag, 10 juni 2021, 22:10
Bekijk alles

Ondanks de overwinning van afgelopen dinsdag op Ghana met 1-0, is de media in Marokko nog niet te spreken over de nationale ploeg, zo ook de bekende sportjournalist van Medi1tv Khalid Yassin.

“We zijn al twee jaar verder en we weten nog niet wie de vaste elf spelers zijn. Het Marokkaanse elftal is een schip zonder doel en kapitein”, vervolgt Yassin. “We zijn dertien wedstrijden verder onder bondscoach Vahid Halilhodžić en nog steeds testen we spelers uit. Elke keer verandert de bondscoach van het vaste elftal en in de eerste helft tegen Ghana zagen wij geen enkel schot op doel”.

Je ziet ook geen automatisme in de groep”, vertelt de sportjourlanist van Medi1tv. “Iedere speler speelt alsof hij voor de eerste keer met de rest van het elftal speelt. Vervolgens roep je Botola spelers op die breng je pas in de laatste vijf minuten in de ploeg. Wat wilt de bondscoach met het inbrengen van El Kaabi bereiken in de laatste 5 minuten?”, vraagt Yassin zich af.

Ondanks het feit dat Marokko nog een oefenduel moet spelen, heeft Yassin er geen vertrouwen in: “Het is nu wachten op de wedstrijd tegen Burkina Faso, maar in alle eerlijkheid, alleen een blinde kan niet zien dat we op dit moment nog niet over een nationaal elftal beschikken”.