“Het ontbrak vandaag vooral aan creativiteit”

Video – Doelpunt Faycal Fajr vs Comoron
zaterdag, 13 oktober 2018, 22:18
Samenvatting : Marokko – Comoren
zaterdag, 13 oktober 2018, 23:28
Bekijk alles

Het Marokkaanse elftal wist vandaag met moeite te winnen van de Comoren. In de allerlaatste minuut wist Faycal Fajr een penalty te benutten. Hervé Renard liet op persconferentie weten dat het vanavond vooral ontbrak aan creativiteit.

“Ten eerste feliciteer ik het Comorees elftal met het vertoonde spel”, liet Renard weten op de persconferentie na de Afrika Cup kwalificatieduel tegen de Comoren. “Het ontbrak het Marokkaans elftal vooral aan creativiteit. Het gemis van Ziyech en Belhanda wisten wij niet op te vangen. En daar ben ik voor verantwoordelijk. Het positieve was dat we de tegenaanvallen van de Comoren wel goed wisten te verdedigen”, vervolgde de bondscoach van Marokko.

“Ik begrijp de trainer van de Comoren volkomen”, legt Renard uit doelend op enkele arbitrale fouten in het nadeel van de Comoren. “Wij maakten enkele maanden geleden tijdens het WK precies hetzelfde mee. Verder mag ik trots zijn op de jongens. Het is niet makkelijk om in Casablanca te spelen. De jongens hebben geknokt tot de laatste minuut”, aldus Renard.

“Het was een zeer slechte wedstrijd”, voegde Renard er aan toe. “Ik speel al tien jaar in Afrika, het is niet de eerste keer dat ik een Bullshit wedstrijd speel. Sorry voor mijn woorden, maar het is wel zo. We kunnen niet altijd mooi spel neerzetten. Het komt wel eens voor dat dit gebeurt. Maar de drie punten zijn binnen. Dat is het belangrijkste”, sloot Renard af.