Het verhaal van Abderazzak Hamdallah

Video – Eerste training in Oujda
donderdag, 10 oktober 2019, 21:35
Video – Doelpunt Jawad El Yamiq tegen Libië
vrijdag, 11 oktober 2019, 20:43
Bekijk alles

Al Nassr spits Abderazzak Hamdallah was vandaag te gast bij RadioMars. Daar vertelde hij wat er precies gebeurde in de afgelopen periode.

Het verhaal van Abderazzak Hamdallah :

“Nordin Amrabat kreeg wel een officiële oproep en ik niet. Er is dus geen officiële oproep van de bond of van de bondscoach”.

“Punt twee is dat ik een gesprek had met Mustafa Hadji. De selectie was toen al uitgekomen en die middag belde hij mij. Hij begon over enkele zaken te praten zoals dat ik al een paar wedstrijden niet gescoord heb en dat ik een paar keer geel heb gepakt in de afgelopen wedstrijden”.

“Natuurlijk moeten ik luisteren naar Mustapha Hadji, omdat het een grote speler is. Daarna vertelde Hadji mij dat de bondscoach mij niet heeft opgeroepen omdat ik de afgelopen wedstrijden niet gescoord heb en geel heb gepakt”

“En Hadji vertelde me dat de bondscoach daar niet van gediend was, en dat de bondscoach naar mij had gekeken en ik niet scoorde. Terwijl ik in de afgelopen 6 wedstrijden 4 keer heb gescoord, er zitten spelers in de selectie die geen enkele keer hebben gescoord”.

“Ik vertelde aan Hadji dat dit geen reden is om mijn niet oproepen, want ik kan de volgende wedstrijden geel pakken en misschien niet scoren”.

“Vervolgens dankte ik hem voor zijn advies en ik wenste de Marokkaanse ploeg veel geluk in de komende wedstrijden”.

Om terug te keren over Hervé Renard: “Problemen met Hervé Renard zijn nooit opgelost”

“Laat het duidelijk zijn. Als mijn problemen zijn opgelost bij de nationale ploeg, dan keer ik terug. Zo niet, dan heb ik niks te zoeken bij Marokko”

“Hervé Renard was het grootste probleem. Hij verwaarloosde mij. Natuurlijk waren er problemen met andere spelers maar dat maakt niks uit dat gebeurt overal”

“Maar ik bied zeker mijn excuses aan het Marokkaanse volk. Maar als ik het 1000 keer moest over doen dan deed ik dat puur vanwege wat Hervé Renard gedaan heeft”

“Hervé Renard is de oorsprong van het probleem. Hij zei dat hij geen spelers uit het Midden-Oosten zou selecteren toen ik daar speelde. Vervolgens roep je vijf spelers op toen ze de transfer maakte naar het Midden-Oosten”

“Ik ben Hervé Renard vaak tegengekomen in Saoedi Arabië ik groet en praat niet meer met hem, wat hij bij mij heeft gedaan kan niet”.

Maar Renard is nu weg Vahid is de bondscoach ? “Ja? ik heb geen probleem met Vahid enkel met Renard dat is een trainer beneden niveau.

Als je nog één keer wordt opgeroepen kom je dan?; “Je begrijpt me denk ik niet. Als de nationale ploeg je oproept dan roept het land je en niet iemand anders, ik sta altijd klaar voor Marokko”.

“Ik sta altijd klaar voor Marokko, omdat ik de Marokkanen blij wil maken”.

Natuurlijk heb je twee kanten. Eentje die Hamdallah steunt en een die Hamdallah niet steunt. Het enige wat telt is Marokko.