“Het zal een zware klus zijn om de groepsfase te overleven”

Marokko daalt op de FIFA-ranking ondanks CHAN2018 titel
donderdag, 15 februari 2018, 12:06
“Ik moest Naybet inschakelen om hem terug te halen”
vrijdag, 16 februari 2018, 10:47
Bekijk alles

Lille's French head coach Herve Renard looks on during the French L1 football match Lille versus Bastia on November 7 2015, at Lille Grand Stade Pierre Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq. AFP PHOTO / DENIS CHARLET

Bondscoach Hervé Renard ambieerde altijd een trainersklus op het hoogste niveau. Vandaag de dag mag hij als bondscoach van Marokko uitkijken naar het WK. De 49-jarige oefenmeester sprak met BeinSports over de WK kwalificatie en blikte vooruit op WK2018, dat aankomende zomer in Rusland wordt gehouden.

“Ik ben van mening dat het Marokkaans elftal pas op gang is gekomen tijdens de laatste vier WK kwalificatiewedstrijden”, gaf Renard aan. “We hebben een valse start gehad met twee gelijke spelen. Er zat ongeveer een jaar tussen de tweede en de derde kwalificatiewedstrijd en dat heeft ons geholpen om aan het groepsproces te werken”, vervolgde de Franse oefenmeester.

De bondscoach van Marokko realiseert dat het niet makkelijk zal worden om de achtste finales te bereiken: “Alles wijst er op dat het een zware klus zal worden om de groepsfase op het WK te overleven. Mede vanwege de aanwezigheid van Spanje en Portugal in onze poule. We zijn kwalitatief minder dan deze twee ploegen. Wij zijn eerder gelijkwaardig aan het niveau van Iran, dat een uitstekende ploeg is en voor een verrassing kan zorgen”.

Spanje is zonder twijfel de zwaarste tegenstander in de poule. Het land beschikt over een competitie waar enkele internationals actief zijn, waaronder Faycal Fajr bij Getafe: “Faycal Fajr heeft een uitstekende prestatie geleverd door gelijk te spelen tegen Barcelona. Ik heb hem verteld dat het een pluspunt is met het oog op de wedstrijd tegen Spanje. Hij vertelde mij daarop dat we er alles aan zullen doen om een uitstekende wedstrijd tegen Spanje neer te zetten. Mijn spelers blaken van het zelfvertrouwen en zijn er op gebrand een goed resultaat neer te zetten op het WK.”