Idrissi: “De passie bij Marokko is veel groter”

Video – Oussama Zamouri scoort twee keer tegen RKC Waalwijk
zaterdag, 1 december 2018, 9:34
Video – Doelpunt Rachid Alioui tegen Amiens
zaterdag, 1 december 2018, 22:04
Bekijk alles

Eén van de aankomende Marokkaanse internationals is AZ speler Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller sprak vandaag in een interview op de officiële voetbalsite van AZ over zijn ervaring bij het Marokkaanse elftal.

“Dat was echt een heel mooie en bijzondere ervaring. Ik heb altijd in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland gespeeld en ineens kreeg ik een uitnodiging van Marokko. Ik wist dus niet wat ik kon verwachten van de organisatie daar, de ambiance en hoe alles er daar aan toe gaat. Ik weet dat voetbal daar enorm leeft, misschien nog meer dan in Nederland. De passie is veel groter.”

“Qua voetbalintentie verschilt het niet heel veel. Ook in Marokko willen ze wedstrijden winnen op een zo’n attractieve manier. Daar was de wedstrijd tegen Kameroen een mooi voorbeeld van, waarbij er een mooie sfeer in het stadion hing.”

Over de Marokkaanse bond onder leiding van Fouzi Lekjaa had Oussama Idrissi ook een goed woordje. “Mijn dagen bij de nationale ploeg zijn heel goed bevallen. Marokko heeft een goede spelersgroep en technische staf. De visie van de bond is goed en er komt echt wat moois aan. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. Het was een belevenis die ik niet snel zal vergeten.”

Tot slot kreeg Oussama Idrissi ook de vraag of hij zijn keuze al had gemaakt; “Op korte termijn hoef ik natuurlijk nog geen keuze te maken. De eerstvolgende interlandperiode is in maart. Maar ik heb goede gesprekken met de mensen om mij heen. Het kan niet lang meer duren voordat ik mijn keuze bekendmaak. Het is denk ik een kwestie van tijd.” sloot Idrissi af.