Idrissi over interlandkeuze: “Marokko kwam op mijn pad”

Video: Ihattaren debuteert als invaller voor Jong PSV en scoort een beauty van een goal
vrijdag, 22 februari 2019, 22:48
“Hij is een aanwinst voor de Leeuwen van de Atlas”
zaterdag, 23 februari 2019, 14:25
Bekijk alles

Oussama Idrissi reageert voor het eerst op zijn interlandkeuze. In gesprek met de Volkskrant verklaart laat de vleugelspeler van AZ zijn keuze om vanaf heden voor het Marokkaans elftal te spelen.

“Het is geen keuze tussen het hart en het verstand, het is een mix van allebei. Ik kan het gevoel niet uitschakelen, maar spelen voor Marokko was ook een rationele keuze”, vertelt Idrissi, die in oktober zijn laatste wedstrijden voor Jong Oranje speelde en daarmee het EK mis liep.

“Daarna meldde de Marokkaanse voetbalbond zich en kreeg ik de vraag voorgelegd of ik me in het Marokkaanse shirt zag spelen. Van de KNVB heb ik verder niks meer vernomen. Marokko kwam op mijn pad”, legt Idrissi uit.

“Ik kies niet voor Marokko omdat ik tegen Nederland ben. Ik ben hier geboren en opgegroeid met de normen en waarden van dit mooie land. Ik ben een voetballer die een keuze moest maken. Ik heb met mijn ouders besproken wat het beste is voor mijn carrière. Ik wil het maximale uit mezelf halen”, aldus de kersverse international.