“Ik ben er klaar voor als Renard mij nodig heeft”

FRMF houdt vertrouwen in HervΓ© Renard
zaterdag, 20 oktober 2018, 11:31
Video – Doelpunt Hakim Ziyech tegen SC Heerenveen
zaterdag, 20 oktober 2018, 21:38
Bekijk alles

Morocco's Zakaria Labyad celebrates with teammate Zakarya Bergdich (L) after scoring his second goal against Honduras during their group D, Olympic men's football match at Hampden Park in Glasgow on July 26, 2012. AFP PHOTO/GRAHAM STUART (Photo credit should read GRAHAM STUART/AFP/GettyImages)

Zakarya Bergdich ziet zichzelf als een optie voor de linksbackpositie van Marokko. De Marokkaanse linksback, die afgelopen zomer wegens een blessure nog een transfer zag afketsen naar FC Porto, liet in een interview weten met Le Matin dat hij klaar is om weer zijn rentree bij Marokko te maken.

“Toen ik bij de selectie zat was ik vrij jong. Ik begon bij het Olympisch elftal en zo kwam ik bij het A elftal terecht. Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan. Ik ben er klaar voor als Renard mij nodig heeft voor de linksback positie”, liet Zakarya Bergdich weten.

Op de vraag hoe de 29-jarige verdediger erover denkt dat een rechtsback (Hakimi) op de linksbackpositie speelt liet Bergdich weten: “Ik vraag me dan wel af waarom ik dan niet wordt opgeroepen. Ik had op z’n minst in de selectie kunnen zitten. Hoe dan ook moet je de keuzes van de bondscoach altijd respecteren”, sloot Bergdich af.