“Ik droom ervan om op een dag voor Frankrijk te spelen”

Genoa CFC: Morgen presentatie El Yamiq
dinsdag, 13 februari 2018, 15:02
“Renard heeft mij die transfer afgeraden”
woensdag, 14 februari 2018, 14:05
Bekijk alles

Hervé Renard zal zijn uiterste best moeten doen om Issa Diop ervan te overtuigen om voor Marokko te spelen. De in Frankrijk geboren 21-jarige verdediger van Toulouse, zoon van een Senegalese vader en een Marokkaanse moeder, gaf minder dan een jaar geleden aan ervan te dromen ooit voor het Frans nationaal elftal te spelen.

In een video die op het Youtube kanaal te zien is van Leral.net, wordt de destijds 20-jarige centrale verdediger gevraagd of hij ooit gecontacteerd is door de Senegalese voetbalbond. “Ja ik ben ooit benaderd door de Senegalese voetbalbond”, was het antwoord van Diop. “Maar ik heb alle jeugdelftallen van Frankrijk doorlopen en ik droom ervan om op een dag voor het nationale elftal van Frankrijk te spelen”, vervolgde de Franse Marokkaanse-Senegalees destijds. Volgens de Senegalese media is de kans groot dat Diop voor Frankrijk kiest. Zo zijn de ouders van de centrale verdediger gescheiden en zou hij een interlandcarrière bij Frankrijk prefereren om een conflict in de familie te voorkomen.

Begin deze maand werd bekend dat Diop vanwege zijn Marokkaanse moeder ook uit mag komen voor de Leeuwen van de Atlas. De centrale verdediger van Toulouse bevestigde dit in een gesprek met Hervé Renard. De bondscoach van Marokko, wil met het oog op de toekomst, de 21-jarige centrale verdediger graag toevoegen aan de selectie van Marokko.