“Ik heb altijd wel een goed gevoel gehad bij het Marokkaans elftal”

Video: Idrissi: ‘Ik was blij toen Marokko zich kwalificeerde voor het WK’
dinsdag, 10 april 2018, 0:15
Video: Tarik Tissoudali show vs Almere City
dinsdag, 10 april 2018, 9:58
Bekijk alles

Oussama Idrissi gaf vorige week in gesprek met de Telegraaf aan een interlandcarrière bij Oranje te ambiëren, maar heeft daarmee de deur nog niet dichtgedaan voor de Leeuwen van de Atlas. In gesprek met BeinSports vertelt de vleugelaanvaller van AZ o.a. dat hij zijn definitieve keuze nog niet heeft gemaakt.

“De familie kwam vaak samen om de wedstrijden van het Marokkaans elftal te bekijken. Dat was ook het geval toen Marokko zich ten koste van Ivoorkust, voor het eerst in 20 jaar, kwalificeerde voor het WK”, vertelt Idrissi. “En dat heeft ons allemaal blij gemaakt. Natuurlijk zal ik het WK in Rusland volgen. Ik heb altijd wel een goed gevoel gehad bij het Marokkaans elftal en ik hoop dat ze een goed resultaat neer zullen zetten.”

“Wedstrijden tegen Portugal en Spanje zijn lastig. Maar de eerste wedstrijd is het belangrijkst (Iran). Deze zal gewonnen moeten worden en van daaruit zal blijken of het resultaat van de andere wedstrijd in het voordeel is van Marokko. Bij verlies of een gelijkspel wordt het wel heel moeilijk, maar met de wil van Allah komt het goed”, concludeert Idrissi.

De 22-jarige aanvaller heeft zijn definitieve keuze nog niet gemaakt, maar realiseert dat het een kwestie van tijd is: “Wanneer je het als Marokkaanse Nederlander schopt tot profvoetballer, dan komt er een moment dat je zal moeten kiezen tussen Oranje en Marokko. Voor mij is dat moment nog niet aangekomen, maar ik hoop dat die mogelijkheid zich op een dag zal voordienen. Ik zal dan goed moeten nadenken en mijn verstand en hart moeten volgen om die keuze te maken”, aldus Idrissi.