“Ik hoop dat we in een sterke poule komen”

‘FRMF eist aanwezigheid Messi in oefenduel tegen Argentinië’
maandag, 20 november 2017, 11:33
CAF: Speelschema CHAN2018 bekend
maandag, 20 november 2017, 15:32
Bekijk alles

Romain Saiss speelde een grote rol in de kwalificatie van Marokko. De defensieve middenvelder kwam in vijf van de zes WK kwalificatiewedstrijden als centrale verdediger in actie en zag zijn ploeg daarmee geen enkele tegengoal incasseren. In gesprek met de krant Express & Star blikt Saiss vooruit op het WK.

“Vorige week heb ik het beste moment van mijn loopbaan meegemaakt, namelijk het bereiken van het WK. De beste competitie die er is. Marokko heeft 20 jaar op een WK moeten wachten”, geeft Saiss aan. De Marokkaanse international was onder de indruk van het ontvangst in Marokko: “Toen we terug waren in Marokko waren er ruim 3000 mensen ons aan het opwachten op het vliegveld. Het was geweldig. Er waren ruim 6000 Marokkaanse supporters in het stadion en Ivoorkust is niet bepaald om de hoek. Het is ruim vijf uur vliegen”.

“Ik hoop dat we met een sterk land in de poule komen”, vervolgt de 27-jarige international. “Wanneer je meedoet aan een WK moet je tegen de beste ploegen ter wereld spelen. Dus ik hoop dat we in een sterke poule komen. Als deze maar niet al te zwaar is. Een poule met één of twee goede tegenstanders zou mooi zijn.”

“We hebben zes goede kwalificatiewedstrijden achter de rug, waar we geen enkel doelpunt tegen hebben gehad. Onder Renard speel ik als centrale verdediger. Ik weet niet waarom, maar dat maakt mij niet uit. Zelfs als ik als doelman aan de bak moet of als spits vind ik niet erg”, zegt Saiss met een knipoog.

“Tijdens WK1998 was ik acht jaar oud. Ik kan het me nog goed herinneren omdat het WK in Frankrijk was. We zaten met Brazilië in de poule, het was lastig en we hebben de tweede ronde niet gehaald. Ik hoop dat wij het beter doen. Het zou fantastisch zijn als we de groepsfase overleven”, aldus Saiss.