“Ik kan moeilijk alles veranderen en de hele selectie omgooien”

Abdelkarim Baadi vervangt ‘geblesseerde’ Hamdallah
donderdag, 13 juni 2019, 16:07
Marokko blijft dalen op FIFA ranking
vrijdag, 14 juni 2019, 10:19
Bekijk alles

Gisteren stond bondscoach Hervé Renard de pers te woord in Marrakesh na de 0-1 verloren wedstrijd tegen Gambia. Renard liet na de wedstrijden weten, dat het moeilijk is om veel veranderingen door te brengen in het elftal.

“Niemand is blij wanneer er te weinig is aan inspiratie op het veld en versheid. Maar ik heb wel een beetje ervaring en voor jullie wil ik graag een leuke anekdote naar boven halen. Het was  in 2012, een wedstrijd met Zambia de wedstrijd was afgelopen toen ik naar de kleedkamer liep, had een Zambiaanse supporters mij uitgescholden. Hij zei: « jij bent hier gekomen om onze belastinggeld op te eten. », het probleem is dat hij een maand later op de tafel zat te dansen. Het is en blijft voetbal, iedereen wenste vandaag beter te doen maar een vriendschappelijke wedstrijd is nooit essentieel.”, liet Renard weten na de wedstrijd.

Hij vervolgt: “Ik wou elke speler 45 minuten laten testen. Manuel da Costa had tijdens de tweede helft pijn gevoeld aan zijn hamstring.Daarom heb ik Albdelkrim Baadi toch gehouden voor deze vriendschappelijke wedstrijd. Wat betreft de spelers die opgeroepen werden, ik denk dat jullie slim genoeg zijn om te weten dat ik al 3,5 jaar al bondscoach ben van het Marokkaanse elftal en dat het moeilijk is om alles om te gooien en om alles te gaan veranderen.”

“We gaan gewoon verder. We zullen er alles aan doen om klaar te zijn voor 23 juni tegen Namibië. Als doelstelling willen wij het beter doen dan op de Afrika-Cup 2017. Met andere woorden: eindigen bij de laatste ¼ met deze elftal. Als wij dit kunnen bereiken, dan zien we wel verder. Maar de prioriteit is nu om ons goed te concentreren op deze doelstelling. Ik kan nu onmogelijk zeggen welke elf namen in de basis zullen starten tegen Namibië. Wat betreft de volgende vriendschappelijke wedstrijd, Zambia zit altijd in mijn hart omdat ik daar in vier jaar veel heb bereikt” sloot Renard af

Het Marokkaans elftal zal zondag om 18:30 (Nederlandse tijdstip) aantreden tegen Zambia in Marrakesh. De wedstrijd zal live uitgezonden worden op Arryadia en BeinSports HD 1 (Arabisch).

Hieronder beelden van de persconferentie die door de Marokkaanse voetbalbond naar buiten zijn gebracht: