“Ik moest mijn rugnummer aan Ziyech afstaan”

Video: Jammer dat we niet na etenstijd konden spelen
donderdag, 1 juni 2017, 14:15
Renard moet Galtier opvolgen bij Saint-Étienne
vrijdag, 2 juni 2017, 10:44
Bekijk alles

Voor Younes Belhanda is de oefenwedstrijd tegen Oranje er één om snel te vergeten. Zo had de aanvallende middenvelder van OGC Nice niet alleen een rode kaart moeten krijgen, hij liet zichzelf aan het einde van de eerste helft pas echt van zijn slechte kant zien.

Na de eerste helft (0-1 ruststand) werden de spelers van Marokko onderweg naar de kleedkamers, geconfronteerd door een deel van de supporters die de naam Ziyech scandeerde. Belhanda ging in op de supporters, door ze voor slijmballen uit te maken en de moeders van de desbetreffende supporters te beledigen.

De reden dat Belhanda verbaal door het lint ging, heeft wellicht te maken met het debuut van Hakim Ziyech bij het Marokkaans elftal. Zo deed Belhanda na de wedstrijd op Instagram Live een boekje open over een gebeurtenis in de tijd van Badou Zaki, waar Hakim Ziyech bij was betrokken.

“Ik heb geruime tijd nummer 10 gedragen bij Marokko. Toen Hakim Ziyech werd opgeroepen moest ik van Badou Zaki het nummer aan hem afstaan. Ik ben daar boos over geworden en zag het als een belediging en gebrek aan respect, omdat ik meer ervaring dan hem heb binnen de nationale ploeg. Dat leidde tot een aanvaring met de toenmalige bondscoach. Ik ben daarna niet meer opgeroepen voor Marokko, totdat Renard bondscoach werd”, gaf Belhanda aan.