“Ik moest Naybet inschakelen om hem terug te halen”

“Het zal een zware klus zijn om de groepsfase te overleven”
vrijdag, 16 februari 2018, 9:54
Video: De tien mooiste Ajax treffers van Hakim Ziyech
vrijdag, 16 februari 2018, 11:45
Bekijk alles

Medhi Benatia stopte vorig jaar voor een korte periode als international. De aanvoerder van het Marokkaans elftal stelde zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg. De verdediger van Juventus gaf destijds aan een oproep voor Marokko niet te verdienen, vanwege de geringe speelminuten die hij maakte voor zijn club.

In gesprek met BeinSports is Hervé Renard erg te spreken over Medhi Benatia. De bondscoach van Marokko gaf eveneens aan dat hij de nodige hulp nodig had om de verdediger weer terug te krijgen in het shirt van Marokko. “Ik vertrok naar Turijn om terug te halen naar het Marokkaans elftal. Ik moest Noureddine Naybet inschakelen om hem te overtuigen van een terugkeer”, gaf Renard aan. “Benatia had uiteindelijk een groot aandeel in kwalificatie voor het WK”, aldus Renard.

Medhi Benatia keerde in de WK kwalificatiewedstrijd tegen Mali weer terug bij Marokko. Het Marokkaans elftal won dat duel met 6-0 door doelpunten van Hakim Ziyech (2x), Khalid Boutaïb, Achraf Hakimi, Faycal Fajr en Mimoun Mahi.