“Ik selecteer spelers omdat ze goed zijn, niet omdat ze opgeleid zijn door AMF”

Samenvatting : Marokko 3-0 Malawi
zondag, 9 september 2018, 0:56
Marokko onder 23 speelt gelijk tegen Tunesië
dinsdag, 11 september 2018, 12:22
Bekijk alles

Marokko wist gisteren met 3-0 te winnen van Malawi, ondanks de afwezigheid van Medhi Benatia. Bondscoach Hervé Renard liet dan ook op de persconferentie weten dat we het moeten doen met de spelers die we hebben: “Ondanks de afwezigheid van een aantal spelers, moeten we het dan toch doen met de spelers die we hebben”, liet Renard weten.

“Ik koos achterin voor Youssef Ait Benasser, omdat we dan makkelijker de aansluiting vinden met onze middenvelders en makkelijk naar voren kunnen spelen”.

“Ik kan moeilijk alle spelers speeltijd geven. Boussoufa bijvoorbeeld zit zonder club en dan is het tijd om Faycal Fajr ook zijn kans te geven”.

Over het de debuut van Ajacied Noussair Mazraoui was Renard ook te spreken: “Het is een jonge speler die zijn debuut heeft gemaakt voor Marokko, en zijn moment heeft gepakt natuurlijk”.

Over het selecteren van spelers die opgeleid zijn door de Mohammed VI Academy liet Renard weten: “Laten we duidelijk zijn; ik selecteer spelers omdat ze goed zijn niet omdat ze opgeleid zijn door de Mohammed VI Academy”, sloot Hervé Renard af.