“Ik zal deze winter een beslissing nemen”

CAF verplaatst Afrika Cup kwalificatie WK-gangers
vrijdag, 17 november 2017, 12:37
“Ik wil El Haddadi niet op het WK met Marokko”
vrijdag, 17 november 2017, 16:31
Bekijk alles

Munir Mohand Mohamedi El Kajoui verloor zijn basisplaats bij CD Numancia, maar is onomstreden bij bondscoach Hervé Renard. Desalniettemin beseft de 28-jarige doelman dat hij zo veel mogelijk speeltijd in de benen moet hebben, om op het WK verzekerd te zijn van een basisplek.

CD Numancia doet alleen in de Copa Del Rey beroep op de Marokkaanse doelman. Ondanks de geringe minuten die hij bij zijn club onder de lat staat, heeft hij toch iets om trots op te zijn: “Ik ben trots op het feit dat ik het goed doe bij het nationale elftal, terwijl ik bij mijn club niet eens aan speeltijd toekom.”

“Tot de interland van 11 november heb ik me volledig geconcentreerd op Marokko en Numancia”, vervolgt de Marokkaanse sluitpost tegenover radiozender Cadena Ser. “Nu is het tijd om bepaalde beslissingen te nemen en alles op een rijtje te zetten. “Alleen maar op het trainingsveld staan is niet genoeg. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK dien je iedere week bij je club onder de lat te staan”, meent El Kajoui. “Ik zal deze winter een beslissing nemen. Dat is het beste voor iedereen”

Het contract van El Kajoui verloopt aankomende zomer. Wil CD Numancia een bedrag voor de doelman ontvangen, dan zal de club hem in de winterstop moeten verkopen. El Kajoui wil niet per se weg bij Numancia, maar moet aan spelen toekomen: “Ik heb altijd alles gegeven bij Numancia en ik heb mij altijd voorbeeldig gedragen. Ik moet nu voor mezelf kiezen. Ik zal eerst praten met de club en daarna pas een beslissing maken”, sluit El Kajoui af.