“Ik zou enorm blij zijn met een belletje van de bondscoach”

Gasset haalt Tannane terug bij selectie Saint-Étienne
woensdag, 7 maart 2018, 13:28
Berkane imponeert tegen Club Africain, Raja Casablanca stelt teleur
woensdag, 7 maart 2018, 13:58
Bekijk alles

Oussama Assaidi is voor het eerst in 2,5 jaar in beeld bij de nationale ploeg van Marokko. De vleugelaanvaller van FC Twente maakt deel uit van de voorselectie van het Marokkaans elftal voor de oefenwedstrijden tegen Servië en Oezbekistan. In gesprek met het blad Elfvoetbal laat de Marokkaans international weten te dromen van het WK in Rusland.

“Het WK is natuurlijk een droom. Dat geldt voor iedere voetballer. Maar ik houd me er niet heel veel mee bezig. Ik heb altijd met alle eer en trots voor mijn land gespeeld. Vol overgave. Ik probeer mijn best te doen. Als zij denken mij nodig te hebben sta ik ervoor open. Ik zou enorm blij zijn met een belletje van de bondscoach”, laat Assaidi weten tegenover Elfvoetbal.

“Of ik met teamgenoten weleens over mijn WK-kansen praat? Ja, met Mounir El Hamdaoui en Adnane Tighadouini”, vervolgt Assaidi. “Zij vinden dat ik erbij hoor. Ik voel hun steun. Maar goed, zij kunnen wel vinden dat ik erbij hoor… Zij zijn geen bondscoach. Als je puur kijkt naar kwaliteiten vind ik zelf ook wel dat ik een plekje verdien. Aan de andere kant: Marokko heeft gepresteerd met een team waarvan ik geen deel uitmaakte. Zij hebben zich zonder mij gekwalificeerd voor het WK. Dan is het ook hun goed recht om daarvoor te kiezen. Laten we afwachten wat er gebeurt”, aldus Assaidi.