“Ik zou graag weer voor Marokko willen spelen”

Wydad Casablanca ontbindt drie contracten
donderdag, 11 januari 2018, 14:58
El Kaoutari naar Wydad Casablanca
vrijdag, 12 januari 2018, 17:57
Bekijk alles

Hij maakte deel uit van het elftal dat op het WK -20 de halve finale haalde en stroomde uiteindelijk door naar de A-selectie. Helaas voor Nabil El Zhar was zijn huwelijk met het Marokkaans elftal van korte duur en zag zijn de teller steken op slechts tien interlands. De 31-jarige vleugelaanvaller van het CD Leganés liet in gesprek met de Spaanse krant La Vanguardia weten graag weer voor Marokko te willen spelen.

“Ik werk elke dag en hoop elke dag beter te worden, om zo een kans te krijgen bij Marokko”, liet Nabil El Zhar weten. “Want ik wil heel graag weer voor Marokko spelen”, vervolgde de speler die diverse jeugdelftallen van Nimes Olympique en AS Saint-Étienne doorliep.

El Zhar werd eveneens gevraagd naar zijn mening over de poule van Marokko tijdens het WK: “Er zitten twee sterke ploegen in de poule, namelijk Portugal en Spanje. Maar je moet dit gewoon per wedstrijd bekijken. Er is op dit moment genoeg tijd om je daarop voor te bereiden”, aldus Nabil El Zhar.

Nabil El Zhar maakte onder interim-bondscoach Jamal Fathi zijn debuut voor het Marokkaans elftal. In 2008 mocht de destijds bij Liverpool onder contract staande El Zhar invallen tegen België, waar hij eveneens een doelpunt wist te scoren (4-1 winst voor Marokko).