Interview – Belhadj : “Ik was superblij om mijn land te vertegenwoordigen”

Interview – Belhadj : “J’étais très content de pouvoir représenter mon pays”
donderdag, 9 april 2020, 17:33
Yassine Benrahou kiest voor Marokko
vrijdag, 1 mei 2020, 16:49
Bekijk alles

Eén van de nieuwe gezichten bij Marokko U17 is Anderlecht-speler Ilias Belhadj. De 17-jarige centrale verdediger werd onlangs voor de eerste keer opgeroepen voor Marokko onder 17. 11lions.nl vroeg de kersverse jeugd international een aantal vragen.

1 – Je werd eerder opgeroepen voor het Marokkaanse elftal onder 17. Hoe was jouw ervaring bij het Marokkaanse elftal (O17)?

Ilias Belhadj: “De Marokaanse bond had vorig jaar contact met mij opgenomen. Ze hebben mij toen laten weten dat ik ben opgenomen in de voorselectie. In februari ben ik dan ook opgeroepen voor een trainingsstage in Rabat.”

2 – Hoe was je reactie daarop?

Ilias Belhadj: “Ik was superblij om mijn land te vertegenwoordigen. Ik denk dat het voor elke speler een grote eer is om zijn land te vertegenwoordigen. Dit was natuurlijk mijn eerste ervaring, we trainde 2 keer per dag en we sloten de trainingskamp met een vriendschappelijke wedstrijd tegen FAR Rabat (2-1 winst Marokko onder 17). We zouden eind maart deelnemen aan het UNAF tornooi in Marrakech maar door het Corona geval is dat tornooi geannuleerd.”

3 – Je speelt op dit moment bij Anderlecht wat zijn jou doelstellingen voor volgend seizoen?

Ilias Belhadj: “Elke jaar probeer ik het beste uit mezelf te halen. En de rest komt van zelf wel Insha Allah. Ik hoop natuurlijk een goed seizoen te draaien met hulp van God Insha Allah.”

4 – Volg je het Marokkaanse elftal op de voet?

Ilias Belhadj: “Ja, ik kijk graag naar het Marokkaanse elftal vooral tijdens de grote tornooien.”

5 – Welke speler bij het Marokkaanse elftal is een voorbeeld voor jouw?

Ilias Belhadj: “Mehdi Benatia. Ik hou van zijn speelstijl, hij is kalm aan de bal. Op het veld is hij echt een leider. Hij geeft nooit op hij geeft altijd 200%.”

6 – Hoe zou jij jezelf omschrijven als centrale verdediger?

Ilias Belhadj: “Ik ben vooral een verdediger die altijd kalm is aan de bal, verder ben ik tweebenig. Ik communiceer veel op het veld en met de tijd zal ik mezelf verbeteren en grote stappen zetten Insha-Allah.”

7 – De voetbalcompetities zijn op dit moment stil wegens het Corona Virus, wat doe je om toch in fit te blijven?

Ilias Belhadj: “Ik train meerdere malen thuis. Meestal begin ik met krachttrainingen en sluit ik af met cardio trainingen. Het is echt belangrijk om in het ritme te blijven vooral in deze periode, ik volg daarnaast ook het programma van mijn club en mijn conditietrainer.”

8 – Laatste woord?

Ilias Belhadj: “Ik wens iedereen een goed gezondheid toe, vooral in deze moeilijke periode. En Insha Allah keer ik zo snel mogelijk weer terug bij het Marokkaanse elftal en club. Het was een plezier om jullie vragen te beantwoorden.”