Interview – Boujemaoui “Toen ik het volkslied hoorde kreeg ik tranen van geluk”

Derksen over de Marokkaanse bond: “Hebben die Marokkanen verstand van voetballen dan?” (Video)
dinsdag, 12 maart 2019, 11:55
Selectie Malawi bekend voor kwalificatieduel tegen Marokko
woensdag, 13 maart 2019, 11:03
Bekijk alles

Eén van de nieuwe gezichten bij Marokko U17 is KRC Genk speler Faissal Boujemaoui. De Marokkaanse aanvaller en topscorer van U17 maakte in januari van dit jaar zijn debuut op het UNAF Cup toernooi, dat destijds gehouden werd in Marrakech.

In een interview met 11lions.nl laat Boujemaoui weten hoe het contact is gelegd tussen hem en de bond. “Zoals jullie weten heeft Marokko over heel Europa scouts lopen. Op een gegeven moment werd ik gebeld door de scouts van Marokko in België. Die gaven aan dat ik werd geselecteerd voor Marokko U17”, zo legt Boujemaoui uit.

Het gevoel om voor Marokko te spelen kan Boujemaoui moeilijk omschrijven. “Toen ik in de derde wedstrijd tegen Senegal in Marrakech het volkslied hoorde, vloeide de tranen van geluk. Je kijkt altijd naar het A elftal en je hebt een droom om dat shirt te dragen. Als je dat dan op je 16e al een beetje waar kan maken, dan kan ik alleen maar gelukkig zijn”.

Zoals velen weten telt het elftal van Marokko spelers uit Duitsland, Frankrijk, Marokko, Spanje en niet te vergeten België. Over de sfeer binnen het elftal valt niet te discussiëren. “De sfeer is op zijn Marokkaans. Iedereen maakt geintjes over de ander. We zijn net als broeders. Iedereen vecht voor elkaar op het veld. Jaloezie? Dat kennen we niet. We gunnen elkaar alles en dat is prachtig.

Midden April begint de Afrika-Cup U17 in Tanzania. Via dat toernooi kunnen de vier halve finalisten zich kwalificeren voor het WK U17 in Peru. “We leven met z’n allen naar de Afrika Cup. We weten dat als we goed presteren ook het WK kunnen halen. En met het behalen van het WK zal dat alleen maar een boost geven, want de hele wereld kijkt mee”.

“Maar het gaat wel moeilijk worden op de Afrika Cup”, vervolgt Boujemaoui. “We weten dat we genoeg kwaliteit hebben om een goed resultaat neer te zeten. Insha Allah zullen we ons voor het WK plaatsen, en zo ver mogelijk komen komen op het toernooi. En de Marokkaanse vlag hoog laten wapperen en de Marokkaanse supporters gelukkig maken”.

“Wat jullie van ons kunnen verwachten is dat we niet met één, maar met twee harten zullen spelen. We gaan alles geven wat we hebben Inshallah!”, aldus Boujemaoui.