‘Ivoriaanse CNSE stelt slechts 201 plekken beschikbaar aan Marokkaans fans’

“Oranje heeft zich niet gemeld, ander was mijn keuze wellicht anders geweest”
donderdag, 26 oktober 2017, 15:53
Video: Hicham Faik en Khalid Karami belangrijk voor Excelsior
zaterdag, 28 oktober 2017, 13:35
Bekijk alles

Faouzi Lakjaâ komt van een koude kermis thuis. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond en Marokkaanse supporters die van plan waren om de wedstrijd Ivoorkust – Marokko op 11 november te bezoeken, hebben een domper te verwerken gekregen.

Parfait Kouassi, voorzitter van de Nationaal Ivoriaans Sport Comite (CNSE – Comite National Soutien aux Éléphants), gaf aan dat er slechts 201 stadionplekken beschikbaar zullen zijn voor de Marokkaanse supporters.

De voorzitter verwijst naar de thuiswedstrijd in de WK kwalificatiereeks (0-0), waar de Ivoriaanse supporters slechts 200 stadionplaatsen toegewezen hebben gekregen. Uit ‘beleefdheid’ heeft de CNSE de Marokkaanse supporters één plek meer gegeven.

Faouzi Lakjaâ, die had gehoopt tussen de 4000 en 8000 wedstrijdkaarten van de Ivoriaanse voetbalbond te krijgen, heeft nog niet gereageerd op de berichten die Kouassi gisteravond tijdens een persconferentie naar buiten heeft gebracht. Marokko heeft aan één punt genoeg om zich te kwalificeren voor WK2018 in Rusland.