Jabbari: “Jonge spelers in Marokko moeten ook de kans krijgen”

‘Bono bereikt akkoord met Sevilla en tekent voor vier jaar bij’
maandag, 31 augustus 2020, 15:12
Jabbari: “Les jeunes joueurs au Maroc méritent leurs chances aussi”
maandag, 31 augustus 2020, 21:00
Bekijk alles

Eén van de nieuwe gezichten bij het Franse Caen is Ayoub Jabbari. De Marokkaanse aanvaller maakte onlangs de transfer van Jong FAR Rabat naar de Franse club.

In gesprek met 11Lions vertelt Ayoub Jabbari over zijn ervaring in Marokko en over zijn overstap naar Frankrijk: “Het begon natuurlijk allemaal op straat, totdat ik werd gescout door FAR Rabat. Het was altijd een droom voor mij geweest om daar te spelen. Ik ben daar op jonge leeftijd begonnen”, vertelt de jonge aanvaller.

Ondanks dat de 20-jarige bekend stond als een groot talent bij FAR Rabat, kwam hij niet aan spelen toe bij het eerste elftal: “Dat klopt. Mohammed Fakhir had mij wel opgenomen in de selectie, maar hij had die week zijn ontslag ingediend. Zoals je weet bij FAR Rabat moet elke trainer prijzen pakken, dus dan hebben ze liever spelers die er gelijk moeten staan. Jonge spelers zoals ik krijgen dan echt weinig kans.”

Jabbari brak niet door bij FAR, maar tot ieders verbazing, wist hij een transfer te pakken naar Frankrijk: “Ja in 2016 speelde we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Caen, ik ben daarna nog contact gebleven met de mensen van die club. Later heb ik stage bij Caen gelopen en hebben ze een akkoord bereikt met FAR Rabat”.

In de voorbereiding op dit seizoen speelde Ayoub een aantal wedstrijden met de Franse club. “Ik kon me gelukkig snel aanpassen aan het niveau. Mijn doel is natuurlijk om snel een basisspeler te worden bij Caen. En als dat mij lukt is mijn volgende doel om topscorer van de club te worden”.

Op de vraag of de Marokkaanse jonge spelers in Marokko toch meer kans moeten krijgen laat Jabbari weten: “Ja de trainers in Marokko moeten de jonge spelers zeker de kans bieden om in het eerste elftal te spelen. En ik weet zeker dat ze zich gaan bewijzen”, sloot Jabbari af.