Journalist Maghoudi sleept Halilhodžić voor de rechter

Kharja: “Ziyech belde en feliciteerde het nationale team”
zondag, 3 april 2022, 23:28
Video – Samenvatting ● Marokko – Argentinië
vrijdag, 8 april 2022, 10:11
Bekijk alles

Bondscoach Vahid Halilhodžić heeft de afgelopen tijd veel te maken gehad met druk vanuit de media. Het kwalificeren voor het WK heeft daar geen verandering in gebracht voor de Bosnische oefenmeester. Dat laatste is de bondscoach mede verantwoordelijk voor.

Deze week gebeurde iets opvallends. Journalist Mohammed Maghoudi maakte kenbaar dat hij een procedure is gestart om Halilhodžić voor de rechter te slepen.

De reden om gerechtelijke stappen te nemen tegen de bondscoach van Marokko zijn de beledigingen die door de Bosniër zijn geuit tegen Marokkaanse fans.

Aan het einde van de wedstrijd tussen Marokko en DR Congo, werd de bondscoach tijdens zijn ereronde door de supporters getrakteerd op een fluitconcert. De bondscoach schold de supporters uit voor “sales connards merdo”, wat “Vieze vuile verdomde klootzakken” betekent.

Onder het mom van kwetsen in het openbaar heeft Maghoudi een aanklacht ingediend. De kritische journalist, die bewust geweerd wordt van persconferenties van de FRMF, bevestigde gisteren op de Qatarese zender Al Kass dat er contact is geweest met verschillende advocaten en dat er een procedure gestart is.