Kali keert voor de tweede keer terug bij FC Utrecht

Marokko U20 verslaat Ivoorkust en pakt goud op Jeux de la Francophonie
maandag, 31 juli 2017, 8:35
El Kharroubi naar Wydad Casablanca
woensdag, 2 augustus 2017, 19:28
Bekijk alles

FC Utrecht heeft Anouar Kali overgenomen van Willem II. De 26-jarige middenvelder, die in 2015 met veel bombarie vertrok uit de Domstad, gaat voor de derde keer aan de slag bij de club die hem in het betaald voetbal heeft laten debuteren. Hij heeft getekend voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. 

“Met het vertrek van Wout Brama en de revalidatie van Rico Strieder zijn wij kwetsbaar op de positie en biedt deze Utrechter een prima alternatief. Anouar kan perfect invulling geven aan de rol, hij past naadloos in ons profiel. Hij is de afgelopen seizoenen volwassen geworden, het klimaat van FC Utrecht is gewijzigd en hij heeft daar volmondig ja tegen gezegd”, laat trainer Erik ten Hag weten op de clubwebsite.

Anouar Kali debuteerde in 2011 voor FC Utrecht en maakte in 2013 de overstap naar Roda JC. Na één seizoen in dienst van de Limburgers, keerde Kali terug bij FC Utrecht. Nadat hij zijn toenmalige ploeggenoot Kristoffer Peterson na een handgemeen een gebroken kaak bezorgde, was zijn aanwezigheid in de FC Utrecht selectie allesbehalve gewenst. Via een kort avontuur in Qatar (Al-Arabi, Al-Meisameer), contracteerde Willem II hem begin 2016.

“Ik ben verheugd met mijn overstap naar FC Utrecht, omdat ik mijn vorige twee periodes hier nooit eruit heb kunnen halen wat er in zit. Als persoon ben ik de afgelopen seizoenen gegroeid en ik voel dat de tijd rijp is om het verleden achter mij te laten en om een bijdrage te leveren aan een succesvol FC Utrecht”, aldus Anouar Kali op de website van de club.