Karim Loukili in gesprek met 11lions

Nakhli na gesprek met KNVB: “Noussair moet er rustig over nadenken”
zaterdag, 25 augustus 2018, 10:18
‘Daar hebben al die Marokkaantjes een handje van’
zaterdag, 25 augustus 2018, 12:27
Bekijk alles

Karim Loukili maakte in de afgelopen dagen een opvallende transfer. De Marokkaanse middenvelder verliet FC Utrecht voor Chabab Rif Alhoceima. In gesprek met 11Lions.nl, vertelt de 21-jarige kersverse aanwinst van de Botola Pro club over het tot stand komen van de transfer.

Het balletje is gaan rollen voor Loukili, na een telefoontje van een voormalige Eredivisie speler, die momenteel technisch directeur is bij de Botola Pro club. “Ik ben benaderd door Mounir El Hamdaoui. Daarna ben ik naar Marokko vertrokken om allerlei zaken te bespreken. Uiteindelijk zijn de clubs eruit gekomen en was de transfer rond, want ik had nog een contract voor twee jaar bij FC Utrecht”.

De persoonlijke doelen van Karim zijn zoveel mogelijk wedstrijden spelen en beslissend zijn voor Chabab Rif. Voornamelijk door individuele acties, goals en assists. Bij FC Utrecht was daar volgens Jordy Zuidam geen plaats voor. De directeur voetbalzaken van FC Utrecht vertelde dat de speelminuten voor Loukili bij Jong FC Utrecht niet gegarandeerd waren.

Op de vraag of dat de voornaamste reden was om bij FC Utrecht te vertrekken vertelde Karim het volgende: “Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk veel bij Jong FC Utrecht gespeeld. Zelf was ik toe aan een stap hogerop. Zoals het eerste elftal van FC Utrecht. Die garantie was er niet bij FC Utrecht. Vandaar deze keuze”.

De Marokkaanse competitie is een nieuwe uitdaging voor Loukili, maar niet geheel onbekend terrein. “Ik verwacht veel fysiek spel. Ik heb met Marokko – 20 al de nodige ervaring opgebouwd, dus ik weet wat me te wachten staat”.

De selectie van Chabab Rif Al Hoceima bestaat voor een groot deel uit spelers uit Nederland, maar ook uit spelers die opgeleid zijn in Marokko. Volgens Loukili is het verschil niet zo groot tussen beiden. “Tactisch is er een verschil omdat zij daar niet goed mee opgeleid zijn. Voor de rest zijn het wel goeie voetballers”, aldus Loukili.