Karim Loukili na avontuur Chabab Rif: “Ik wil hier weer stappen kunnen maken”

Video – Noussair Mazraoui: “We zijn klaar voor de Afrika-Cup”
zaterdag, 8 juni 2019, 2:41
Marokkaanse voetbalbond gaat niet verder met Adidas
zaterdag, 8 juni 2019, 15:45
Bekijk alles

Karim Loukili maakte vorig seizoen een transfer om snel te vergeten. De Marokkaanse middenvelder verliet (Jong) FC Utrecht voor Chabab Rif Alhoceima, maar dat liep uit op een fiasco. In gesprek met 11Lions.nl, vertelt de 22-jarige Marokkaanse middenvelder over zijn korte ervaring in Marokko en blikt hij vooruit op zijn toekomst.

Loukili kwam in dienst van FC Utrecht uit voor verschillende jeugdelftallen van Marokko. Uiteindelijk verliet hij de de club uit de Domstad voor een avontuur in het land van zijn roots. “Ik speelde op mijn 17e al bij Jong FC Utrecht. Daarna heb ik ik tot mijn 21e bij Jong FC Utrecht gespeeld en twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Ik trainde mee met het eerste elftal, maar kreeg maar geen kans op speeltijd. Toen het avontuur Marokko kwam heb ik in het begin wel getwijfeld. Uiteindelijk nam ik het risico en besloot om toen weg te gaan bij FC Utrecht”, zo licht Loukili zijn vertrek toe.

Zijn overstap naar Chabab Rif Al Hocema duurde niet lang. Door problemen binnen het bestuur van de Marokkaanse club, kwam er al na een aantal wedstrijden een eind aan. “Ik had veel zin om in de Marokkaanse competitie te spelen. Ondanks de slechte resultaten in die paar wedstrijden, vond ik dat ik zelf wel goed heb gespeeld. Helaas zijn kort daarna alle afspraken die ik met de club had, niet nagekomen. In januari heb ik besloten om het contract te laten ontbinden en terug te keren naar Nederland”.

In de korte periode bij Chabab Rif Al Hoceima, werd Karim Loukili toch opgeroepen voor Marokko U23 en speelde hij een aantal vriendschappelijke wedstrijden voor de Marokkaanse jeugdploeg. “Ik was een tijdje niet opgeroepen en was toen zeker blij dat ik beloond werd voor mijn spel en weer de kans had gekregen om mij als international te laten zien. Helaas door de ongeregeldheden bij Chabab Rif Alhoceima is het bij twee wedstrijden gebleven bij Marokko U23. Ik hoop dat ik in de toekomst bij Marokko 1 kan komen insha Allah”, aldus Loukili.

De 22-jarige aanvallende middenvelder is al een tijdje terug in Nederland en trainde bij ADO Den Haag. “Ik heb vanaf januari tot eind mei met het tweede elftal van ADO Den Haag meegetraind om mijn conditie op peil te houden. Heb daarnaast ook zeven oefenwedstrijden gespeeld in dat elftal, waar ik zes keer heb gescoord”.

Aan interesse voor de oud-speler van Jong Utrecht is er geen gebrek, al heeft hij een voorkeur voor Nederland. “Er is meer interesse uit het buitenland, maar ik wil het liever weer in Nederland proberen om hier weer stappen te kunnen maken insha Allah”, sloot Loukili af