Labyad over mogelijk vertrek: “Ik ga daar geen gevecht van maken”

Hervé Renard weet Brahim Diaz niet te overtuigen
donderdag, 14 december 2017, 9:31
Video – Harit versiert penalty en levert assist tegen Augsburg
donderdag, 14 december 2017, 12:52
Bekijk alles

Zakaria Labyad blinkt uit in de eerste helft van het eredivisieseizoen. De Marokkaanse aanvallende middenvelder heeft zeven competitietreffers achter zijn naam staan en vier assists. In het programma Bij Andy in de auto, gaf de 24-jarige Utrechter aan in de winterstop te verkassen naar een club uit de traditionele Top-3.

Voor de camera’s van Fox Sports relativeert de oud-speler van PSV de uitspraken, maar blijft volhouden dat hij naar één van de drie topclubs in Nederland wil: “Elke speler die speelt bij FC Utrecht heeft denk ik wel ambities om naar een topclub te gaan. In Nederland bijvoorbeeld zoals Feyenoord, Ajax en PSV. Dat zijn drie mooie clubs en daar wil ik naar toe, om vervolgens de stap te maken naar het buitenland. Als je zulke ambities hebt, dan ben je nog gemotiveerder om die stap te maken”.

“De kans is er dat ik in de winter kan gaan vertrekken”, vervolgt Labyad. “Maar het is niet zo dat ik daar een gevecht van ga maken. De club heeft me de kans gegeven om hier te voetballen om mij weer topfit te krijgen en daar ben ik ze heel dankbaar voor”.