Lakjaa: “De kwaliteiten van Mazraoui en Ziyech staan buiten kijf”

Lakjaa : “Ezzalzouli vertelde me dat hij voor Marokko wil spelen”
maandag, 3 januari 2022, 16:42
Lakjaa : “Ammouta zijn we aan het klaarstomen voor het bondscoachschap”
dinsdag, 4 januari 2022, 0:12
Bekijk alles

Het gesprek van de dag in voetbalminnend Marokko gaat tot op de dag van vandaag nog steeds over de afwezige spelers Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech.

In gesprek met Media90 gaat bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa er dieper op in. “Laten wij vooropstellen dat een selectie de keuze van een bondscoach blijft. En natuurlijk kan het niet zo zijn dat iedereen het met de selectie een moet zijn”.

“We kunnen het over 20 namen eens zijn en acht niet, de één kiest Hakim Ziyech, de andere kan zeggen datgene wat Hakim Ziyech laat zien is niet goed genoeg. En Vahid denkt dat we nog meer tijd nodig hebben om dit probleem op te lossen”.

“Kijk de kwaliteiten van Mazraoui en Ziyech staan buiten kijf”, legt Lekjaa uit. “En dat staat ook niet ter discussie. En niemand twijfelt aan hun kwaliteiten”.

Lakjaa gaat verder : “Na de gemiste penalty tegen Benin, was er veel kritiek op Hakim Ziyech en het deed ons pijn dat we ons niet kwalificeerden. En laat het duidelijk zijn dat ik hem niet de schuld van de uitschakeling heb gegeven.”

“De eerste die hem verdedigde daarna was Vahid Halilhodžić. Na de wedstrijd tegen Burkina-Faso toen Hakim Ziyech werd uitgefloten in Marrakech. En tegen Mauritanie kreeg Hakim Ziyech de aanvoerdersband”.

“Kijk, ik heb Hakim Ziyech duizend keer gesproken. ik zeg altijd tegen hem je bent nu van de oudere spelers in het nationale team, jij moet het nationale team nu op sleeptouw nemen. Hij is misschien wel 28 jaar en wij verwachten van Ziyech niet alleen dat hij meedoet, maar ook dat hij het nationale elftal draagt”.

“En natuurlijk bekritiseer het karakter van Hakim Ziyech niet, en zeg ik natuurlijk niet dat het goed of slecht is, maar het moet in het nationale elftal passen. Spelen voor het nationaal elftal betekent niet alleen een voetbalveld, maar 24 uur na 24 bij elkaar zijn. En daar horen gedragsregels bij”.

“En wij zijn ook niet gek. Iemand die de potentie heeft om bij Chelsea te spelen, heeft natuurlijk ook de kwaliteiten om in Afrika te spelen. Maar dan moet hij naar Marokko komen met dezelfde mentaliteit en strijd net zoals wanneer hij een basisplek wil bemachtigen bij Chelsea”, aldus Lekjaa.