Lakjaa haalt uit tijdens toespraak naar coaches van Marokkaanse jeugdelftallen

FC Utrecht versterkt selectie met Benaissa Benamar
dinsdag, 5 januari 2021, 21:29
Fiorentina bereikt akkoord met Venezia FC over Youssef Maleh
vrijdag, 8 januari 2021, 1:27
Bekijk alles

Tijdens een toespraak die woensdag live werd uitgezonden op de site van de Marokkaanse voetbalbond, heeft bondsvoorzitter hard uitgehaald naar de coaches van Marokko onder 17 en onder 20.

“Ten eerste begrijp ik niet dat er tegen mij wordt gezegd dat we nog bezig zijn met het Marokkaanse elftal onder 17, dat we nog bezig zijn om een team te bouwen. Twee jaar geleden hadden we Marokko onder 15 die Noord-Afrikaans kampioen is geworden. Waar zijn al die spelers?”, vroeg de bondsvoorzitter zich af.

“De Afrika-Cup onder 17 staat voor de deur en ik begrijp ook niet waarom de bondscoach in december op vakantie ging. Natuurlijk mag iedereen vieren wat hij wil; daar ben ik niet op tegen. Maar als je weet dat de Afrika-Cup voor de deur staat dan kijk ik daar wel raar van op. Als het WK straks georganiseerd word in december, dan zullen de 32 coaches zich ook niet bezighouden met de eindejaarsvakantie tijdens het WK”.

“Dit is gericht aan alle bondscoaches van de jeugdelftallen. Wie er wil werken volgens het programma die de technische directie heeft samengesteld is welkom. En als je dat niet wil, dan is je ontslag kwestie van tijd”, aldus de bondsvoorzitter.