Lakjaa: “Voor mij was Walid Regraugui de ideale persoon die in dat profiel past”

Video – Mazraoui: “We willen nog meer”
donderdag, 1 december 2022, 22:33
Emotionele Amrabat: “We hebben ons leven gegeven”
dinsdag, 6 december 2022, 20:51
Bekijk alles

Het Marokkaanse elftal wist gisteren knap de tweede ronde bereiken op het WK. De leeuwen van de Atlas eindigden bovenaan in de poule met 7 punten na overwinningen op België en Canada en gelijkspel tegen Kroatië. Medias24 sprak met bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa.

Met als eerste vraag hoe de bondsvoorzitter zich voelde na de overwinning op Canada: “Ja, net zoals alle Marokkanen voel je de trots en eer. Maar wat ook magisch was, was het Marokkaanse publiek in het stadion. Het volkslied is een prachtig moment om ter plekke mee te maken”.

Bondsvoorzitter Fouzi Lakjaa sprak ook na de wedstrijd met de spelers: “Ik heb ze verteld en bovendien heraal ik het ze regelmatig: Geloof in je potentie. Heb vertrouwen in jezelf. Het niveau van het WK is niet fysiek of technisch, maar wordt gespeeld op het mentale aspect. Het is de geest die speelt. Wanneer je zonder minderwaarheidscomplex het veld betreedt, kun je met iedereen concurreren.”

Lakjaa gaat verder: “Want het technische potentieel ontbreekt niet ons team. Kijk maar de spelers. Eén voor één ze spelen bij de beste clubs. Op het hoogste niveau. Wij zien ook dat het goed gaat met de groep, sinds we op 13 november bij elkaar zijn gekomen.”

Na drie wedstrijden op het hoogste niveau kreeg de bondsvoorzitter ook de vraag of de speler fit genoeg zullen zijn voor de volgende wedstrijd:
“Ja, vandaag is een hersteldag. Alles wordt gecontroleerd met de beste technologieën. Alles wat je nodig hebt volgens de beste normen. De spelers
zullen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm.”

Dus we maken kans tegen Spanje?: “Natuurlijk hebben we onze kansen. We eindigden als eerste in een groep met België als tweede van de wereld,
en Kroatië de nummer vier. We hebben dus het potentieel om met iedereen te concurreren. Als de groep goed leeft, dan denk ik dat alle ingrediënten aanwezig zijn om zo ver mogelijk te geraken In sha Allah

Ondanks de kwalificatie voor het WK, nam de FRMF afscheid van de de Bosnier Vahid Halilhodzic en werd Walid Regragui aangesteld: “Ik was ervan overtuigd. Ik sta heel dichtbij het nationale elftal. Tegenwoordig zegt iedereen dat het een goede beslissing was. Maar toen het besluit was genomen was ik ervan overtuigd. Er moest een besluit genomen worden”.

“Wat dit nationale elftal miste was die sfeer. We gingen zo ver dat we Hakim Ziyech wegstuurden. Onze beste speler tegen België. Of Noussair Mazraoui die bij Bayern speelt. Het was nodig om de sfeer te vinden van een groep die goed leeft. Voor mij was Walid Regragui de ideale persoon die in dat profiel past. Allereest was hij tien jaar geleden assistent van Rachid Taoussi. En hij is een oud-international, hij staat ook heel dichtbij de spelers”.

“Dat wil zeggen dat we uiteindelijke de ideale profiel hebben gevonden, wat nodig was binnen het nationale team. Het is ook zichtbaar toen Munir moest invallen tegen België. Iedereen is aanwezig en betrokken bij het elftal”, laat Lakjaa weten aan Medias24.

Het Marokkaanse elftal speelt dinsdag al tegen Spanje. Een prognose van de bondsvoorzitter kwam er niet: “Geen prognose (lacht). Het zijn 90 minuten. Je hebt een goede concentratie nodig en vastberadenheid. Je moet je kilometers maken. We hebben alle ingrediënten en we moeten erin geloven”.