Lakjaa: “Ziyech heeft de komende 15 jaar voor zich als international”

Renard roept Rherras op; Nahiri en El Haddad naar huis
donderdag, 12 januari 2017, 17:49
Video – Ziyech : “Je wilt voor je land uitkomen”
vrijdag, 13 januari 2017, 18:56
Bekijk alles

Met nog maar enkele dagen voor het startsein van de Afrika Cup 2017, houdt de afwezigheid van Hakim Ziyech in de selectie van het Marokkaans elftal nog steeds de gemoederen bezig in Marokko. In een gesprek met Elbotola, spreekt bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa zich voor het eerst uit over het niet selecteren van de Ajacied.

Eén dag voordat de selectie bekend werd gemaakt, gaven verschillende berichtgevingen aan dat de bondsvoorzitter de selectie vanwege de afwezigheid van Hakim Ziyech heeft tegengehouden. Faouzi Lakjaa spreekt dat tegen: “Ik heb me nooit bemoeid met de selectie van de bondscoach. Ik zal altijd klaar staan voor de staf wanneer ze me nodig hebben om een speler over te halen”, meent Lakjaa.

“Toen Ziyech voor de eerste keer geselecteerd zou worden, zijn enkele leden van de Marokkaanse voetbalbond naar hem toe gegaan in Nederland. Toen hij werd geselecteerd, heb ik zijn moeder persoonlijk verwelkomd in Agadir en daar ben ik voor”, geeft Lakjaa aan.

“De bondscoach staat in contact met alle spelers. Zowel bij de wedstrijden als op de trainingskampen en alles daar omheen. Hij kent de spelers als geen ander. Laat duidelijk zijn dat ik achter de keuzes sta van bondscoach Hervé Renard”, aldus de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond.

“Laat het duidelijk zijn”, vervolgt Lakjaa. “De kwaliteiten van Ziyech staat niet ter discussie. Maar om een succesvolle international te worden, zal hij hard moeten werken. We moeten niet vergeten dat Ziyech pas aan het begin van zijn internationale carrière staat. De weg is nog lang en dat heb ik hem ook verteld. Dat hij een speler voor de toekomst is. Hij heeft de komende 15 jaar voor zich als international, omdat we spelers hebben die aan het einde van hun carrière zijn.”Hakim Ziyech moet alle kansen grijpen die hij krijgt en spelen in dienst van het Marokkaanse voetbal en van zijn eigen carrière”, sluit Lakjaa af.